Teleurstelling bij Érick Guittiérez, Gastón Pereiro en Donyell Malen na PSV-Rosenborg

Ongeïnspireerd PSV speelt gelijk in Europees niemendalletje

Een matig PSV heeft zijn Europa League-campagne afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Rosenborg BK. Mohamed Ihattaren zorgde er met zijn gelijkmaker na rust voor dat er in Eindhoven toch nog iets te lachen viel.

Want verder viel er weinig te genieten in het Philips Stadion. Het reeds uitgeschakelde PSV en Rosenborg speelden louter om de winstpremie van 570.000 euro en 2 punten voor de UEFA-ranglijst.

PSV speelde slordig en maakte af en toe een ongeïnspireerde indruk. Balverlies van Érick Gutiérrez leidde na 22 minuten de treffer van Rosenborg in. Pål André Helland schoot van afstand raak, waarbij ook PSV-doelman Lars Unnerstall er niet helemaal goed uitzag.

Besluiteloos

De ploeg van Mark van Bommel zocht vervolgens onder impulsen van Cody Gakpo, die ten koste van Donyell Malen een basisplaats had gekregen, naar de gelijkmaker. De aanvaller was in de Noorse zestien bij een aantal kansen echter te besluiteloos.

Mohamed Ihattaren viert zijn gelijkmaker voor PSV tegen Rosenborg

Met Malen in het team in plaats van Steven Bergwijn toonde PSV na rust verbetering. Ihattaren zorgde met een wervelend schot voor de gelijkmaker van PSV, dat vervolgens driftig op zoek naar de zege ging.

Er kwamen nog kansen voor Gakpo, Malen en Bruma, maar PSV moest genoegen nemen met een gelijkspel. En op basis van het vertoonde spel uit de eerste helft hadden de Eindhovenaren ook niet meer verdiend.

Gemiste handsbal en afgekeurde goal

Dat in blessuretijd een Noorse handsbal in het strafschopgebied niet werd gezien door de arbiter en daarna een treffer van Malen werd afgekeurd (door een daaraan voorafgaande overtreding van Nick Viergever), maakte de avond voor PSV nog zuurder.

"We hebben weinig gecreëerd tegen deze stugge tegenstander, net als zij", zei trainer Van Bommel na afloop. "Op het eind moet je hem denk ik nog winnen of een penalty krijgen, maar ik ben vooral blij dat iedereen fit is gebleven."

Dumfries: 'We gingen niet over lijken'

Aanvoerder Denzel Dumfries was vooral kritisch over de slechte eerste helft van PSV. "We gingen niet over lijken en dat mag niet. Dat moeten we ons kwalijk nemen. Voor rust hadden we elkaar beter moeten oppeppen", zei de verdediger.

Viergever was eveneens niet blij met de start van PSV. "We begonnen niet goed, er was te weinig beweging in het team. Na rust spelen beter en hadden we denk ik een strafschop moeten hebben", aldus de verdediger.

"Maar een verkeerde beslissing van een scheidsrechter kan altijd gebeuren. Wij hadden gewoon beter moeten voetballen. Er moet meer overtuiging in ons spel zitten."

Bekijk hieronder de reacties van Denzel Dumfries en Nick Viergever na PSV-Rosenborg BK: