Schade aan het ziekenhuis in Lahore na de bestorming door de advocaten
NOS Nieuws

Drie patiënten dood na bestorming Pakistaans ziekenhuis door advocaten

Als gevolg van een bestorming van een Pakistaans ziekenhuis door zo'n 200 advocaten zijn zeker drie patiënten overleden.

De patiënten stierven nadat artsen hen gisteren in de steek lieten en in paniek wegrenden toen boze advocaten in het ziekenhuis in Lahore met stokken apparatuur vernielden en personeel aanvielen.

Volgens een broer van een van de slachtoffers haalden de advocaten het zuurstof bij zijn zus weg:

Advocaten bestormen ziekenhuis, 'Plotseling kwamen ze de IC binnen'

Aanleiding voor de bestorming was een al langer lopend conflict tussen het ziekenhuispersoneel en een groep advocaten.

Eind vorige maand gingen de advocaten volgens de BBC mee naar het ziekenhuis met een collega wiens moeder ziek was. De advocaat claimde dat de gezondheid van zijn moeder achteruit was gegaan door nalatigheid van de artsen.

Om onbekende reden brak er een vechtpartij uit tussen artsen en advocaten, waarbij de advocaten in de minderheid waren.

Video

In de weken daarna groeide de spanning tussen de artsen en de advocaten. Dinsdag leek er een oplossing voorhanden, toen na bemiddeling werd afgesproken dat de artsen hun excuses zouden aanbieden aan de advocaten.

Op dat moment dook er een video op, waarin een arts opschepte over hoe hij de advocaten had vernederd tijdens de eerste ruzie. Hiermee was de maat vol voor de advocaten.

Woensdag marcheerden ze met honderden, waarvan velen in maatpak, naar het ziekenhuis. Ordetroepen konden met traangas pas na uren een einde maken aan de bestorming. Zeker twintig advocaten werden gearresteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl