In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Grote brand in Roermond onder controle; overlast neemt af

Bij een industriële bakker van Mexicaanse producten in Roermond woedt al de hele ochtend een grote brand. Even na 06.30 uur werd alarm geslagen in de bakkerij van Mission Foods op een bedrijventerrein. Een gebied met een straal van 400 meter rond de brand werd afgezet. De brandweer rukte massaal uit.

NL-Alerts werden verstuurd, het luchtalarm ging af en L1 werd ingeschakeld als calamiteitenzender. De impact van de brand was groot: zo stelde het Laurentius Ziekenhuis operaties uit vanwege de rookgeur. Het nabijgelegen glas- en steenwolbedrijf Rockwool ging op slot en 450 medewerkers moesten thuisblijven.

De vlammen slaan uit het gebouw:

Brand bij industriële bakkerij in Roermond

De brandweer is nog steeds bezig met blussen, maar de waarschuwing om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten is opgeheven. Mensen meldden dat er roetdeeltjes naar beneden kwamen, maar de brandweer zegt dat daar geen asbest in zit. Bewoners kunnen ze zelf opruimen.

Het pand is volledig verwoest. Een uitbreiding van de brand naar het magazijn van Mission Foods in Roermond is wel voorkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl