Berghuis sleept wankelend Feyenoord langs PEC Zwolle

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - PEC Zwolle

Feyenoord heeft in De Kuip een moeizame 1-0 overwinning op PEC Zwolle behaald. Steven Berghuis gaf in de eerste helft de doorslag voor de Rotterdammers met een fraaie treffer in het dak van het doel.

De ploeg van trainer Dick Advocaat heeft dankzij de zege weer aansluiting gevonden met de subtop van de eredivisie en staat nu op de gedeelde vijfde plaats met sc Heerenveen en Heracles Almelo.

Het duurde nog lang voor het flitsend gestarte Feyenoord scoorde. Orkun Kökcü bood Nicolai Jørgensen een niet te missen kans, maar de Deen schoot van dichtbij over.

Nicolai Jørgensen baalt van zijn gemiste kans tegen PEC Zwolle

Eric Botteghin kreeg daarna zijn voet net niet tegen de bal bij een inzet van Berghuis. De aanvaller was na 23 minuten wel trefzeker na een prima voorzet van Tyrell Malacia.

Kansen PEC Zwolle

PEC ging na rust vol op jacht naar een punt. Lennart Thy (kopbal) en Dennis Johnsen (schot van dichtbij) waren gevaarlijk.

Doelman Nick Marsman hield Feyenoord op de been met reddingen op schoten van Thy, Dean Huiberts en Vito van Crooy. Invallers Sam Larsson en Yassin Ayoub misten in de slotfase kansen op de 2-0.