Myron Boadu viert een doelpunt tegen Partizan Belgrado
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

Het is weer een goed gevulde sportzondag met onder meer de bekendmaking van de genomineerden voor het Sportgala, eredivisievoetbal, baanwielrennen en shorttrack.

De bekendmaking van de nominaties voor de jaarlijkse sportprijzen zijn vanaf 18.15 uur te volgen op radio, televisie en online. Vorige week werd de shortlist met kanshebbers al gepubliceerd.

In de eredivisie komt de gehele top-3 in actie. Koploper Ajax gaat op bezoek bij FC Twente, AZ speelt tegen VVV-Venlo en PSV reist af naar Drenthe voor de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Verder neemt FC Utrecht het op tegen RKC Waalwijk en Feyenoord tegen PEC Zwolle.

De wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen in Langs de Lijn (vanaf 14.00 uur op NPO Radio 1) en in het liveblog. Samenvattingen zijn vanaf 19.00 uur te zien in Studio Sport Eredivisie op NPO 1. De samenvatting van FC Emmen - PSV (aanvang 20.00 uur) is te zien in Studio Voetbal om 22.25 uur.

  • NOS
    Stand eredivisie
  • NOS
    Uitslagen en programma eredivisie speelronde 15

Naast voetbal is er ook baanwielrennen. Het is de finaledag van de wereldbekerwedstrijden in Hongkong en er komen meerdere Nederlanders in actie. Op het programma staan onder meer de sprint bij de mannen met Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland en de keirin bij de vrouwen met Shanne Braspennincx. Beelden zijn te zien in Studio Sport vanaf 13.10 uur.

In die uitzending ook aandacht voor shorttrack. Op de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden in Nagoya in Japan worden de 500 meter, de 1500 meter en de relays verreden.

De topper in de hoofdklasse mannen bij de hockeyers tussen Rotterdam en HGC is vanaf 14.45 uur rechtstreeks te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app. Om 22.00 uur zenden we de finale van het WK beach soccer tussen Portugal en Italië live uit op NOS.nl en de NOS-app.

Verder stapt Max Verstappen voor de laatste keer dit seizoen in zijn Formule 1-wagen. In de afsluitende Grand Prix van Abu Dhabi probeert hij de derde plaats in de eindstand veilig te stellen. De race is te volgen in Langs de Lijn vanaf 14.00 uur op NPO Radio 1.

Uitzendingen van zondag 1 december

12.00 uur Liveblog eredivisie: speelronde 15 NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Studio Sport met o.a. baanwielrennen en voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
18.10 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
18.15 uur Bekendmaking genomineerden Sportgala 2019 NPO 1, NPO Radio 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Finale WK beach soccer Portugal-Italië NOS.nl
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.25 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl