Frivool Willem II legt slap Sparta over de knie

Bekijk de samenvatting van Willem II-Sparta Rotterdam

Willem II is in ieder geval een dag de nummer vier van de eredivisie. De Tilburgers wonnen met energiek en sprankelend spel met 4-0 van Sparta Rotterdam.

Sparta kreeg geen moment vat op de snelle en beweeglijke aanval van Willem II met Mike Trésor Ndayishimiye, Ché Nunnely en Mats Köhlert als uitblinkers. Van Champions League-vorm wil trainer Adrie Koster voorlopig niets weten.

Bekijk hieronder de reactie van Willem II-trainer Koster, aanvaller Nunnely en de geïrriteerde Sparta-coach Henk Fraser.

Koster gelooft (nog) niet in Champions League, Fraser bijt op zijn lip

Nunnely, tegen PSV al goed voor twee treffers, opende na amper vijf minuten de score op aangeven van Ndayishimiye. Even later waren de rollen omgekeerd.

De Belg zette Jurgen Mattheij met een fraaie lichaamsschijnbeweging op het verkeerde been en schoof de bal vervolgens door de benen van doelman Ariel Harush in het doel.

Uitblinker Mike Trésor Ndayishimye is blij met zijn treffer tegen Sparta

Verdediger Freek Heerkens tilde de score met een mooie dropkick naar 3-0 en over die ruststand mochten de bezoekers niet eens klagen.

Lesje geleerd

Vorige week overtuigde Willem II echter ook al op bezoek bij ADO Den Haag, waarin het in de eerste helft heer en meester was, uitliep naar 2-0 en 3-1, maar die voorsprong in de slotfase toch nog uit handen gaf.

Willem II had zijn lesje geleerd. Nadat een kopbal van Jordens Peters het doel net gemist had, maakte Mats Köhlert 4-0 door met een bekeken schuiver doelman Harush te passeren.

Sparta-verdediger Bart Vriends baalt na de ontluisterende nederlaag tegen Willem II

De international van Israël hield daarna Vangelis Pavlidis en Nunnely nog van scoren af en voorkwam daarmee een monsterscore.

In de slotfase beet Sparta eindelijk een beetje van zich af. Abdou Harroui schoot nog op de paal, maar een comeback zat er dit keer geen moment in.