Virgil van Dijk in duel met Hirving Lozano

Liverpool en Napoli in balans en nog niet zeker van achtste finales

Liverpool heeft verzuimd om zich nu al te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. De winnaar van vorig seizoen speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Napoli. Omdat RB Salzburg bij Racing Genk met 4-1 won, doen de Oostenrijkers ook nog mee.

Liverpool trad aan met Virgil van Dijk in de basis en Georginio Wijnaldum op de bank. Maar al na 18 minuten moest Wijnaldum alsnog zijn trainingspak uitdoen toen Fabinho geblesseerd de strijd moest staken.

Voor rust viel er op Anfield overigens weinig te genieten. Liverpool speelde beneden zijn kunnen en Napoli kwam tot slechts twee balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied. Eén van die twee contacten leverde wel een goal op.

Por in de maag

Dries Mertens gaf Van Dijk een por in de maag, ontsnapte vervolgens aan de buitenspelval en schoot Napoli knap op 1-0. Ondanks felle protesten van Liverpool zag de VAR geen problemen.

Na rust kwam het spel van de Champions League-winnaar van vorig seizoen beter uit de verf en dat leverde na 65 minuten de gelijkmaker op: Dejan Lovren kopte binnen uit een corner van James Milner. Wijnaldum was daarna nog dicht bij de winnende treffer, maar het bleef 1-1 op Anfield.

Salzburg blijft in de race door zege bij Genk

RB Salzburg boekte een eenvoudige 4-1 zege bij Racing Genk en blijft zodoende eveneens in de race voor een plek in de achtste finales.

Vreugde bij RB Salzburg na een goal van Takumi Minamino

De Oostenrijkers deelden de Belgen vlak voor rust een dreun uit door twee keer te scoren. Patson Daka profiteerde van een fout van keeper Gaëtan Coucke en tikte simpel de rebound binnen. Takumi Minamino schoot even later knap de 2-0 binnen.

Na de 3-0 van Hwang Hee-chan deed Mbwana Samatta nog iets terug voor Genk, waarna de veelscorende Noor Erling Braut Håland er vlak voor rust nog 4-1 van maakte en de wedstrijd in het slot schoot.

Stand groep E

1 Liverpool 5-10 (11-8)
2 Napoli 5-9 (7-4)
3 RB Salzburg 5-7 (16-11)
4 Racing Genk 5-1 (5-16)

Leipzig door oog van de naald, maar plaatst zich

In groep G kroop RB Leipzig door het oog van de naald tegen Benfica. De Duitsers wisten een 2-0 achterstand in de blessuretijd om te buigen in een gelijkspel en plaatsten zich daarmee ook voor de achtste finales.

Dolle vreugde bij Leipzig na de tweede goal van Emil Forsberg

Hoewel het meeste balbezit voor Leipzig was, kwam Benfica al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In de 20ste minuut maakte Pizzi de 0-1. Na rust drong Leipzig aan op de gelijkmaker, maar de Duitsers gaven daarmee ook veel ruimte weg. Benfica profiteerde en Carlos Vinícius maakte oog in oog met de keeper het tweede doelpunt voor Benfica.

In de spectaculaire slotfase werd het alsnog 2-2 door twee goals van Emil Forsberg, in de 90ste (penalty) en de 96ste minuut waarmee hij de Duitsers verzekerde van overwintering.

Goede zaken Zenit

FC Zenit deed eerder op de dag goede zaken met een 2-0 zege op Olympique Lyonnais. De Fransen hadden voor aanvang een voorsprong van drie punten (en al zicht op plaatsing voor de volgende ronde), maar die werd dus ingelopen.

Artjom Dzjoeba en Magomed Ozdojev verzorgden de goals in Rusland. Memphis Depay ontbrak bij Lyon vanwege een blessure, Kenny Tete bleef de hele wedstrijd op de bank bij de Fransen.