Serge Aurier viert zijn treffer
NOS Voetbal

Mourinho buigt achterstand om met Spurs, Lewandowski-show in Belgrado

Tottenham Hotspur heeft zich verzekerd van een plek bij de laatste zestien in de Champions League. De Londenaren keken in groep B snel tegen een 0-2 achterstand aan tegen Olympiakos Piraeus, maar konden uiteindelijk opgelucht ademhalen: 4-2.

Nieuwbakken trainer José Mourinho stond er in de openingsfase als een verloren man bij na treffers van Youssef El Arabi en Ruben Semedo.

Het humeur van de flamboyante Portugees verbeterde na goals van Dele Alli (vlak voor de pauze) en Harry Kane (kort na rust). Een uithaal van Serge Aurier betekende de 3-2 en Kane kopte even later de 4-2 tegen de touwen. De 'Spurs' gaan nu als nummer twee door naar de laatste zestien.

Robert Lewandowski haalt uit tegen Rode Ster Belgrado

Robert Lewandowski eiste de hoofdrol op bij Bayern München, in het uitduel met Rode Ster Belgrado. De Poolse spits scoorde liefst vier keer in veertien minuten. De Duitsers, al zeker van de achtste finales, zegevierden met 0-6.

Leon Goretzka en Corentin Tolisso mochten ook juichen voor de formatie van de tot nu toe succesvolle trainer Hansi Flick.

Stand in groep B

1. Bayern München 5-15
2. Tottenham Hotspur 5-10
3. Olympiakos Piraeus 5-3
4. Rode Ster Belgrado 5-1

In groep C plaatste Manchester City zich definitief voor de knock-outfase na een 1-1 gelijkspel tegen Sjachtar Donetsk. De Oekraïners strijden op de laatste speeldag met Dinamo Zagreb en Atalanta Bergamo om de tweede plek.

Atalanta, met Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens, pakte zijn laatste kans door met 2-0 te winnen van Dinamo Zagreb. Luis Muriel (penalty) en Alejandro Gomez scoorden.

Stand in groep C

1. Manchester City 5-11
2. Sjachtar Donetsk 5-6
3. Dinamo Zagreb 5-5
4. Atalanta Bergamo 5-4

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl