Keert Zlatan Ibrahimovic terug naar zijn geboorteland?
NOS Voetbal

Ibrahimovic zaait weer verwarring: keert hij terug naar Zweden?

Zlatan Ibrahimovic heeft opnieuw verwarring gezaaid over zijn toekomst. Op zijn Instagrampagina plaatste de Zweedse spits dinsdagochtend een video waarin zijn naam verschijnt op het shirt van de Zweedse club Hammarby.

Keert de 38-jarige Ibrahimovic na 18 jaar terug naar Zweden?

Hammarby ontkent de komst van Ibrahimovic vooralsnog bij Zweedse media. De perswoordvoerder van de club laat weten dat het nieuws "anders wel op de website had gestaan". Dat is niet het geval.

Het Zweedse Fotbollskanalen berichtte dat een delegatie van Hammarby maandag in Los Angeles, de woonplaats van de Zweed, is gesignaleerd. Ibrahimovic speelde de afgelopen twee seizoenen voor LA Galaxy en zei de club onlangs vaarwel, waarna het speculeren over zijn toekomst begon.

Publiciteitsstunt?

Volgens de trainer van Hammarby waren vertegenwoordigers van de club in LA om met een van de geldschieters te spreken. Hammarby is voor 49 procent in handen van Anschutz Entertainment Group uit Los Angeles, schrijft Fotbollskanalen. Dat bedrijf is, toevallig of niet, ook eigenaar van LA Galaxy.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Ibrahimovic iedereen op het verkeerde been zet. Eerder plaatste hij een bericht op social media waarin hij een terugkeer naar Spanje aankondigde. De spits werd ook in verband gebracht met AC Milan en Bologna.

Ibrahimovic liet eerder al wel doorschemeren zijn loopbaan af te willen sluiten in Zweden. Maar dan nog zou de keuze voor Hammarby verrassend zijn, omdat hij werd opgeleid bij Malmö, de club die hem nog steeds nauw aan het hart ligt.

Hammarby eindigde afgelopen seizoen als derde in de Zweedse competitie, met evenveel punten als Malmö en één punt achter kampioen Djurgarden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl