Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld
NOS Sport

Van Barneveld en Van Gerwen stuiten mogelijk snel op landgenoten tijdens WK

Raymond van Barneveld stuit in zijn laatste WK mogelijk in de tweede ronde op Jeffrey de Zwaan. Regerend wereldkampioen Michael van Gerwen stuit dan wellicht op Jelle Klaasen.

Dat heeft de loting voor het WK darten uitgewezen. Het toernooi wordt van 13 december tot en met 1 januari 2020 gehouden in Londen.

Van Barneveld (52) speelt zijn laatste toernooi als prof. Het lukte hem dit jaar niet een geplaatste status af te dwingen, waardoor hij in de eerste ronde al in actie moet komen. Daarin is zij tegenstander Darin Young, die nooit verder dan de tweede ronde kwam. De winnaar treft De Zwaan.

Speelschema Nederlanders

Eerste ronde Raymond van Barneveld - Darin Young
Jelle Klaasen - Kevin Burness
Jan Dekker - Ryan Joyce
Benito van de Pas - Gabriel Clemens
Geert Nentjes - Kim Huybrechts
Vincent van der Voort - Keane Barry
Ron Meulenkamp - Ben Robb
Tweede ronde Michael van Gerwen - Klaasen/Burness
Jeffrey de Zwaan - Van Barneveld/Young
Jermaine Wattimena - Luke Humphries/Devon Petersen
Danny Noppert - Steve Lennon/Callan Rydz

Michael van Gerwen (30) hoeft ook nog niet in actie te komen in de eerste ronde. Zo kan hij rustig de verrichtingen volgen van Jelle Klaasen en Kevin Burness, waarvan de winnaar het moet opnemen tegen de drievoudig wereldkampioen.

Klaasen was in 2006 de jongste wereldkampioen ooit bij de BDO, de andere dartsbond. Sindsdien presteert hij erg wisselvallig. Sinds zijn overstap naar de PDC strandde hij doorgaans vroeg tijdens het WK, maar in 2016 kende hij plotseling een uitschieter door de halve finales te halen.

In totaal komen er elf Nederlanders in actie tijdens het belangrijkste dartstoernooi ter wereld, waaraan 96 darters meedoen.

Jan Dekker, Benito van de Pas, Geert Nentjes, Vincent van der Voort en Ron Meulenkamp komen al meteen in actie. Jermaine Wattimena en Danny Noppert hebben door hun geplaatste status in de eerste ronde een bye.

Vorige week verscheen er een biografie van Raymond van Barneveld:

Van Persie tegen Barney: 'Geniet van de vrijheid die je krijgt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl