Het gebouw van de rechtbank in Maastricht
NOS NieuwsAangepast

Urenlange storing Tele2 is opgelost

Een urendurende technische storing bij Tele2 was rond 22.00 uur opgelost. Veel overheidsinstellingen en particulieren hadden door de storing sinds het begin van de middag geen telefoon en internet.

De problemen begonnen rond 12.15 uur en werden veroorzaakt door twee kabelbreuken. Eén tussen Zwolle en Leeuwarden en één tussen Den Bosch en Arnhem. Omdat het om twee breuken ging, duurden de herstelwerkzaamheden volgens Tele2 langer dan verwacht.

Een van de breuken was zo groot, dat de kabel niet kon worden hersteld. Een deel van de kabel moest volledig worden vervangen.

Rechtbanken onbereikbaar

Rechtbanken waren vanaf het begin van de middag telefonisch niet bereikbaar, uitspraken konden online niet worden bijgewerkt en rechters konden niet in computersystemen omdat het netwerk plat lag.

Volgens een woordvoerder van de Raad voor de Rechtspraak verschilden de gevolgen van de storing per locatie. Zo Twitterde de rechtbank van Overijssel dat de zaken die vandaag op de rol stonden gewoon konden doorgaan.

Ook problemen bij Belastingdienst

Ook de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de onderwijsinspectie meldden problemen met de bereikbaarheid, net als de gemeentes Leeuwarden, Groningen en Amersfoort en de provincies Groningen en Friesland.

Tele2 zelf ondervond ook hinder van de storing. Zo was de klantenservice van het bedrijf lange tijd niet bereikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl