In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Passantenonderzoek op plek waar advocaat werd neergeschoten

De politie heeft een zogenoemd passantenonderzoek gedaan op de plek waar de Enschedese advocaat Philippe Schol twee weken geleden werd neergeschoten, toen hij zijn hond uitliet. Meerdere mensen hebben daarbij verklaard dat zij de gezochte vluchtauto hebben zien rijden.

De politie heeft ongeveer zestig voorbijgangers gesproken. Ook zijn er nieuwe tips over mogelijke camerabeelden binnengekomen. De politie gaat de nieuwe informatie verder onderzoeken en de mensen die iets gezien hebben nader verhoren.

Op de grens van het Twentse dorp Glane en Gronau werden vanochtend korte tijd voorbijgangers ondervraagd. Tijdens een passantenonderzoek worden mensen aangesproken die rond het tijdstip van een misdrijf de plaats van het incident passeerden. De politie hoopt zo informatie te krijgen van mensen die de route vaker gebruiken en wellicht iets gezien hebben op de dag van de aanslag.

De voorbijgangers werd onder meer gevraagd of zij de vluchtauto hebben gezien. De zilvergrijze Volkswagen Polo viel op door een spoiler en sportvelgen. Ook hoopt de politie dat er automobilisten zijn die met een dashcam beelden hebben gemaakt die het onderzoek verder kunnen helpen, zo meldt RTV Oost.

Onderzoek overgenomen

Het Openbaar Ministerie in Duitsland maakte gisteren bekend dat Nederland het onderzoek naar de liquidatiepoging overneemt. "De uitgewisselde informatie laat zien dat de achtergronden en het motief voor de schoten vermoedelijk in Nederland moeten worden gezocht." De aanleiding voor de schietpartij is nog niet bekend.

Schol werd begin deze maand vanuit een rijdende auto onder vuur genomen in de buurt van de grens. De advocaat woont in Duitsland, maar heeft een kantoor in Enschede. De daders zijn nog voortvluchtig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl