Het beschadigde busje waarmee migranten de enclave Ceuta binnenkwamen
NOS Nieuws

Busje met 52 migranten ramt grenshek om Spaanse enclave Ceuta binnen te komen

Een busje met 52 migranten is erin geslaagd de Spaanse enclave Ceuta in Marokko te bereiken door in volle vaart op een grensovergang in te rijden. Bij zonsopgang ramde het voertuig ten minste één metalen toegangshek in de buurt van de plaats Tarajal, in het zuiden van Ceuta. Daarbij raakten vier inzittenden lichtgewond.

In de bus zaten 34 mannen, zestien vrouwen en twee minderjarigen gepropt. Ze zijn afkomstig uit landen ten zuiden van de Sahara. De politie heeft de Marokkaanse bestuurder van het busje en alle inzittenden aangehouden. Het gebeurt af en toe dat auto's inrijden op de toegangshekken van Ceuta, maar nooit eerder ging het om zo'n grote groep migranten.

Over het hek klimmen

Veel gebruikelijker zijn pogingen van Afrikaanse migranten om over de 6 meter hoge hekken rond het Spaanse gebied te klimmen. Eenmaal binnen vragen ze asiel aan of proberen ze op andere manieren naar Europa te komen.

Rond Ceuta en de andere enclave, Melilla, wachten tienduizenden Afrikanen op een kans om Spaans grondgebied te bereiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl