De politie neemt auto's in beslag bij een autobedrijf in Steenwijk
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Nieuws

No Surrender-leden aangehouden voor handel in gestolen bedrijfsbusjes

De politie heeft drie mannen uit Noordwolde (Friesland) en Vledder (Drenthe) aangehouden. Ze worden verdacht van helen, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

De verdachten van 63, 39 en 26 jaar oud zijn volgens de politie actieve leden van de verboden motorclub No Surrender. Ze zouden zich hebben beziggehouden met het stelen, strippen en doorverkopen van bedrijfsbusjes.

Vijf locaties in Vledder en Noordwolde worden vandaag doorzocht. In Steenwijk is de handelsvoorraad van een autobedrijf in beslag genomen. Verder zijn tot nu toe onder meer vier vuurwapens, grote hoeveelheden contant geld, hennep en harddrugs aangetroffen.

430.000 euro schade

De zaak kwam aan het rollen door een anonieme melding dat in een loods in het Friese Wijnjewoude onderdelen lagen van gestolen bedrijfsbusjes. In oktober vorig jaar haalde de politie de loods leeg. Toen bleek dat de goederen inderdaad waren gestolen, werd een onderzoek ingesteld.

De drie mannen worden verdacht van het helen en omkatten van de bedrijfsbusjes. Ze lieten de busjes waarschijnlijk stelen op bestelling om ze daarna uit elkaar te halen en te verhandelen. Het gaat volgens Omrop Fryslân om minimaal vijftig busjes, die werden gestolen in de omgeving van Arnhem en Amsterdam.

De schade voor de gedupeerden wordt geschat op ruim 430.000 euro. Dat bedrag wordt verhaald op de verdachten. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Advertentie via Ster.nl