Heerenveen vecht zich terug tegen Sparta en pakt zege

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - Sparta Rotterdam

sc Heerenveen is ook in zijn zevende thuisduel in de eredivisie ongeslagen gebleven. Het boog tegen Sparta Rotterdam na de pauze een achterstand om in een 2-1 overwinning.

Lars Veldwijk, die voor het eerst dit seizoen basisspeler was bij de Rotterdammers, kopte op aangeven van Abdou Haroui Sparta voor rust op voorsprong.

De Friezen, die eerder een treffer van Rodney Kongolo afgekeurd hadden zien worden wegens hands, waren voor rust het dichtst bij succes via Ricardo van Rhijn, wiens afstandsschot op de kruising belandde.

Heerenveen wist zijn overwicht na rust pas laat te bekronen al kreeg Veldwijk tot twee maal toe de kans om de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk hielp Chidera Ejuke de thuisploeg over het dode punt, door twee keer de verre hoek te vinden.

Tussen die goals in had Harroui namens Sparta ook nog de lat geraakt. In de slotfase voorkwam doelman Warner Hahn nog de 2-2 van Mohamed Rayhi.

Door de zege klimt Heerenveen naar de zesde plaats in de eredivisie, Sparta blijft elfde.