Nicolo Barella viert zijn treffer tegen Hellas Verona
NOS VoetbalAangepast

Inter koploper na moeizame zege, Genoa frustreert Napoli bij debuut Cleonise

Inter heeft in de Serie A tenminste voor een dag de koppositie overgenomen van Juventus. Inter kreeg die zeker niet cadeau, want Hellas Verona hield lang stand in Milaan en werd in de slotfase pas op de knieën gedwongen: 2-1.

Inter, waar Stefan de Vrij een basisplaats had, toonde karakter na de zeperd in de Champions League deze week tegen Borussia Dortmund (2-0 voor, 3-2 verlies). Verona kwam snel op 1-0 door Valerio Verre, die een penalty benutte nadat doelman Samir Handanovic Mattia Zacagni had gevloerd.

Inter creëerde daarna voldoende kansen, maar Hellas-doelman MarcoSilvestri keepte voortreffelijk en voorkwam talloze keren de 1-1. Hij was echter kansloos op de krachtige kopbal van Matías Vecino en de prachtige krul in de kruising van Nicoló Barella.

Napoli bijt zich stuk op Genoa

Napoli beet zich in eigen stadion stuk op Genoa, de nummer 17 van de Serie A. Het duel eindigde in 0-0, al zag het daar aanvankelijk niet naar uit.

Na een handvol seconden ontfutselde Dries Mertens een tegenstander de bal en die zette Hirving Lozano oog-in-oog met doelman Andrei Radu. De oud-PSV'er miste, zag Lorenzo Insigne in de rebound wel raak prikken, maar besefte tijdens het juichen dat hij in eerste instantie al buitenspel had gestaan.

De geannuleerde treffer was meteen het hoogtepunt van het duel, waarin Genoa-doelman Radu zich ontpopte tot man van de wedstrijd. Vooral de redding van de Roemeen op een kopbal van Eljif Elmas mocht er zijn.

Lasse Schöne en Hirving Lozano duelleren in het duel tussen Napoli en Genoa

Bij Napoli, dat nu vijf duels niet meer gewonnen heeft en slechts zevende staat, zal de crisis alleen maar groter worden. Na het Champions League-duel met Red Bull Salzburg (1-1) negeerden de spelers al het bevel van clubeigenaar Aurelio De Laurentiis om terug te keren in het trainingskamp.

Debuut Cleonise

Bij Genoa maakte de 17-jarige Denilho Cleonise zijn debuut in de Serie A. De Nederlandse linksbuiten, die in 2018 de overstap maakte van de jeugdopleiding van Ajax naar Italië, luisterde zijn debuut op met een terechte gele kaart.

Stand top-5 Italië

# Club Duels Punten Doelsaldo
1. Inter 12 31 26-12
2. Juventus 11 29 19-9
3. AS Roma 11 22 20-12
4. Lazio 11 21 24-11
5. Atalanta 11 21 30-18

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl