Een gewonde wordt afgevoerd naar het ziekenhuis
NOS NieuwsAangepast

Acht gewonden bij mesaanval in toeristenplaats Jordanië

Bij een mesaanval in de Jordaanse stad Jerash zijn zeker acht mensen gewond geraakt. Het gaat onder meer om vier toeristen en hun Jordaanse gids. De andere drie gewonden zijn ook Jordaniërs, een van hen is een politieagent.

De vermoedelijke aanvaller is aangehouden. Over zijn identiteit en motief is nog niets bekend. Drie van de vier toeristen komen uit Mexico, de ander uit Zwitserland. Het is niet duidelijk hoe de gewonden eraan toe zijn.

Op beelden die op internet rondgaan ligt een vrouw met een wond in de rug op de grond. Ze heeft bloed verloren. Een man op een muurtje heeft een bebloed bovenlijf.

Volgens een toerist uit San Francisco, die zegt getuige te zijn geweest, droeg de dader "zwarte militaire kleding in IS-stijl".

Een buschauffeur en slachtoffer vertelt hoe de dader hem stak:

Acht gewonden bij mesaanval in toeristenplaats Jordanië

Eerder werd gemeld dat de slachtoffers Spanjaarden waren, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken in Madrid zegt dat er geen landgenoten onder de slachtoffers zijn.

Jerash is een bekende toeristische plaats in het noordwesten van Jordanië. De aanval vond plaats in de buurt van de archeologische resten uit de Griekse en Romeinse tijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl