In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Aannemer rijdt spookrijders klem bij werkzaamheden aan Galecopperbrug

Aannemer Ralph Hendriksen stoort zich al weken aan het rijgedrag van automobilisten die de werkzaamheden aan de Galecopperbrug proberen te omzeilen. Gisteravond had hij er genoeg van en ging tot actie over. Met zijn bus reed hij acht spookrijders klem die de brug weer af wilden.

De Galecopperbrug wordt al bijna twee maanden elke avond afgesloten voor verkeer. Toch proberen sommige automobilisten langs de afzettingen te glippen, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden.

"Elke avond plaatsen we bij de oprit van de brug een afzetting, rond een uur of negen", zegt Hendriksen tegen RTV Utrecht. "De lus blijft dan tot vijf uur afgesloten. Dan staan er al zeker tien minuten rode kruizen boven de weg."

Woensdag waren er automobilisten die in eerste instantie de afgesloten rijstrook negeerden, maar die op de afrit omkeerden om weer terug de snelweg op te rijden. "Mensen rijden vaak door, maar gisteren deden ze dat niet: ze reden tegen het verkeer in terug. Dat is het gevaarlijkste van allemaal."

Hendriksen reed een aantal auto's klem. "Ik heb toen mijn gaspedaal ingetrapt en ben naar voren gereden om erger te voorkomen. Je wilt natuurlijk niet dat mensen die ook de lus op rijden geconfronteerd worden met spookrijders."

Mensen vinden dat ik voor eigen rechter heb gespeeld. Maar ik zou het morgen weer doen."

Aannemer Ralph Hendriksen

De automobilisten die door de aannemer klem kwamen te zitten, namen hem dat niet in dank af. "Dan krijg je een grote bek. De ergste woorden krijg je naar je hoofd. Dat probeer je dan rustig uit te leggen, maar ondertussen heb ik wel de verkeerscentrale aan de lijn gehad en de politie was onderweg. Eén auto is langs mijn auto geglipt, die is toen weer ingevoegd richting De Meern."

Acht auto's wist hij tegen te houden. Er zouden ook acht bekeuringen zijn uitgedeeld: de politie heeft dit nog niet bevestigd.

Een tweet van Rijkswaterstaat met een foto van de 'blokkade' werd gedeeld op de Facebookpagina Chauffeursnieuws 2.0. De aannemer krijgt hier veel steun, maar ook enkele negatieve reacties. "Mensen vinden dat ik voor eigen rechter heb gespeeld. Maar ik zou het morgen weer doen."

Werk belemmeren

De aannemers op de Galecopperbrug hebben vaker te maken met automobilisten die hun werk belemmeren. Hendriksen: "Dit gebeurt regelmatig. Twee weken geleden hadden we zelfs een achtervolging in de afzetting, die begon in Rotterdam. De politie heeft hem op de brug klemgereden. De aannemers die daar aan het werk waren, zijn zich kapot geschrokken."

Advertentie via Ster.nl