Novak Djokovic
NOS SportAangepast

Djokovic knokt zich langs Moutet, ook Nadal wint in Parijs

Novak Djokovic heeft de derde ronde van het masterstoernooi in Parijs bereikt. De nummer één van de wereld zegevierde met 7-6 (2), 6-4 over Corentin Moutet, die zich op de mondiale tennisladder pas op plaats 97 terugvindt.

Djokovic had zijn handen vol aan zijn Franse opponent, die met veel lef speelde en vol voor de punten ging. Moutet kreeg op 5-3 zelfs twee setpunten op de opslag van de viervoudig toernooiwinnaar. De Serviër wist die weg te werken en daarna terug te breken en de set alsnog naar zich toe trekken.

Djokovic domineerde in de tweede set, al maakte Moutet, als 'lucky loser' in het hoofdschema terechtgekomen, met een tussen zijn benen door geslagen lob wel het mooiste punt van het duel.

Ook Rafael Nadal won zijn partij in de tweede ronde. De als tweede geplaatste Spanjaard, die sinds zijn eindzege op de US Open alleen nog actief was in de Laver Cup, brak Adrian Mannarino twee keer, telkens in de laatste game van de set, en klopte de Fransman met 7-5, 6-4.

Geen ATP Finals voor Bautista Agut

Roberto Bautista Agut boog met 6-7 (2), 6-7 (1) voor de Australiër Alex de Minaur. De Spaanse nummer negen van de wereld kan daardoor een ticket voor de ATP Finals vergeten.

Matteo Berrettini

Matteo Berrettini is nog wel in de race, maar verzuimde zijn positie te versterken door te verliezen van Jo-Wilfried Tsonga. De Italiaan, halvefinalist bij de US Open, ging met 4-6, 3-6 ten onder.

Dat was wel weer goed nieuws voor Alexander Zverev, die zich nu zeker weet van de ATP Finals en derhalve zijn vorig jaar veroverde titel kan verdedigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl