Nidhi Chaphekar gewond na de aanslag
NOS Nieuws

Slachtoffer aanslag Zaventem eindelijk in contact met redder

Drie jaar moest ze erop wachten, maar gisteravond kon de Indiase stewardess Nidhi Chaphekar eindelijk met de man praten die haar te hulp schoot na de aanslag in Brussel.

Chaphekar werd in 2016 een symbool van de terreuraanslag in vliegveld Zaventem. Een foto waarop ze met verscheurde kleding radeloos op een bankje zit na de explosie ging heel de wereld over.

De vrouw was al die tijd nog op zoek naar een man die haar had geholpen na de ontploffing. Ze schakelde een Belgisch televisieprogramma in en bij de redactie kwamen honderden tips binnen.

Toen de derde mogelijke redder in het programma voorbijkwam, een medewerker van een beveiligingsbedrijf, herkende ze hem meteen. "Ik weet nog wel dat je met het kind naast me gepraat hebt. Je sprak hem moed in."

Kind gaf kracht

De beveiliger, Luc Lowel, vertelt in het programma dat hij zelf zijn kind had verloren bij een tragisch ongeval. Hij zegt dat hij zich tijdens de aanslag had voorgenomen om het jongetje in leven te houden. "Daarin heb ik de kracht gevonden om jou en de anderen te helpen."

Zelf is hij er nuchter onder. "Voor mij voelt het alsof ik gewoon mijn werk deed. Er waren zoveel andere mensen die nog veel meer gedaan hebben", zegt Luc Lowel in het programma.

Bekijk hier hoe de vrouw tot haar grote vreugde weer met haar redder kon praten:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl