Marco Reus juicht na zijn treffer

Dortmund terug in titelstrijd na overwinning op koploper Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach heeft zijn koppositie in de Bundesliga niet verstevigd. Borussia Dortmund was met 1-0 te sterk.

Mönchengladbach had goede zaken kunnen doen als het gewonnen had van Dortmund. Bayern München, RB Leipzig, FC Wolfsburg en SC Freiburg verspeelden namelijk allemaal punten.

Marco Reus werd de gevierde man aan de zijde van Dortmund. Hij tekende voor het enige doelpunt.

Augsburg en Bayern in evenwicht

Bayern München kwam uit bij FC Augsburg niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Een treffer van Alfred Finnbogason in de blessuretijd leverde de degradatiekandidaat een punt op.

Philipp Max duelleert met Serge Gnabry

FC Augsburg schoot uit de startblokken en binnen een minuut was het dankzij Marco Richter al 1-0. Bayern drong vervolgens aan en kwam via een kopbal van Robert Lewandowski en een mooi schot van Serge Gnabry in de verre hoek op voorsprong.

Bayern kreeg het niet voor elkaar om de voorsprong te vergroten en kreeg daarvoor diep in de blessuretijd de rekening gepresenteerd. Finnbogason tikte de 2-2 binnen.

Weghorst bezorgt Wolfsburg punt

De topper tussen RB Leipzig en VfL Wolfsburg eindigde in 1-1. Tien minuten voor tijd bracht Wout Weghorst met een typische 'spitsengoal' Wolfsburg naast de thuisploeg.

Wout Weghorst tegen RB Leipzig

Wolfsburg was voor rust het dichtst bij een goal. Een indirecte vrije trap op elf meter van het doel leverde echter niks op.

Timo Werner maakte veertien minuten na rust de 1-0 voor Leipzig. Weghorst schoot acht minuten voor tijd de gelijkmaker binnen. Hij stond precies op de juiste plek toen de Braziliaan William hem de bal op een presenteerblaadje aanbood.