Bloodworth en Wolfsburg doen Twente pijn in Champions League (6-0)

Bloodworth en Wolfsburg doen Twente pijn in Champions League

De Europese top blijkt voor de FC Twente-vrouwen nog een maatje te groot. Wolfsburg klopte de landskampioen in het eerste duel in de achtste finales van de Champions League met 6-0.

Het compact spelende Twente bleef tegen de tweevoudig Champions League-winnaar (2013 en 2014) en Duits kampioen van de afgelopen drie seizoenen in de openingsfase nog overeind.

Wolfsburg miste eerst nog drie kansen, maar Zsanett Jakabfi was na een steekpass van Ingrid Syrstad Engen wel trefzeker en tekende zo voor de 1-0. Voor rust sloeg de Hongaarse uit een rebound van dichtbij nogmaals toe.

Twee keer Bloodworth

Na rust waagde Tommy Stroots ploeg zich vaker op Duitse helft, zonder kansen te creëren. Het fitte Wolfsburg profiteerde van de ruimte en voerde de score op via Oranje-international Dominique Bloodworth, Pernille Harder en invaller Fridolina Rolfö.

Een minuut voor tijd tekende Bloodworth voor de 6-0 eindstand door een vrije trap fraai via de onderkant van de lat achter Twente-keepster Daphne van Domselaar te werken.

Op 30 oktober nemen beide ploegen het in de Grolsch Veste tegen elkaar op in de return.

Miedema op schot voor Arsenal

Vivianne Miedema zorgde er voor dat Arsenal al met één been in de kwartfinales staat. De spits van Oranje tekende voor vier doelpunten in het met 5-2 gewonnen duel bij Slavia Praag.

Daniëlle van de Donk, die de assist leverde bij de derde treffer van Miedema, stond in de basis. Jill Roord loste een kwartier voor tijd Miedema af.