Vreugde bij de Japanse rugbyers

Gastland Japan wervelt weer en schakelt Schotland uit op WK rugby

De Japanse rugbyers hebben voor het eerst in de historie de kwartfinales van het WK rugby bereikt. Het afsluitende groepsduel met Schotland werd met 28-21 gewonnen.

Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de orkaan Hagibis viel er veel te genieten voor de Japanse fans in Yokohama.

Winger Kenki Fukuoka was de grote man bij de Japanners met twee knappe try's, één net voor en één net na rust. De Schotten knokten zich na een 28-7 achterstand nog wel terug, maar in de laatste minuten was de pijp leeg.

Japan, dat eerder Ierland al verrassend versloeg, gaat als groepswinnaar door en treft volgende week zondag bij de laatste acht Zuid-Afrika. Schotland moet zijn koffers pakken.

Hagibis verstoort schema

De orkaan die Japan teistert, heeft het schema van het WK flink in de war gegooid. Het groepsduel tussen Namibië en Canada, dat zondag in Kamaishi gespeeld zou worden, werd geschrapt. Beide landen maakten al geen kans meer op een plek in de knock-outfase van het toernooi.

Eerder werden de topper tussen Engeland en Frankrijk en het duel tussen titelverdediger Nieuw-Zeeland en Italië al schriftelijk afgedaan. Italië was daardoor uitgeschakeld.

Programma kwartfinales WK rugby

Engeland - Australië (19 oktober)
Nieuw-Zeeland - Ierland (19 oktober)
Wales - Frankrijk (20 oktober)
Japan - Zuid-Afrika (20 oktober)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl