SCHC vecht zich terug tegen Bossche vrouwen, Bloemendaal wint mannentopper

SCHC knokt zich terug tegen Den Bosch, maar vergeet te winnen

De topper in de hoofdklasse hockey tussen de vrouwenploegen van Den Bosch en SCHC is na een 2-0 ruststand geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Oranje-Rood profiteerde optimaal door te winnen van het nog ongeslagen Hurley en over SCHC naar de tweede plaats te springen.

Den Bosch had voor rust de zaakjes goed voor elkaar. Verdedigend stond het allemaal prima bij de 19-voudig landskampioen, terwijl het voorin twee keer tot scoren kwam.

Al na vijf minuten had Frédérique Matla succes met een tip-in bij de tweede paal en kort voor rust gleed Lieke Hulsen een prachtige pass van Lidewij Welten binnen. Tussendoor raakte Noor Omrani ook nog eens de paal.

Na de pauze zetten de gasten een tandje bij en werd de Bossche defensie alsnog aan het wankelen gebracht. In de 51ste minuut resulteerde dat in de aansluitingstreffer van Yibbi Jansen, die een strafcorner tegen de plank pushte.

Na een van de volgende strafcorners voor de ploeg uit Bilthoven ontstond een scrimmage voor het doel, waarbij Kyra Fortuyn zich het meest alert toonde: 2-2.

Oranje-Rood profiteert

De Uruguayaanse Manuela Vilar del Valle hielp Oranje-Rood al snel aan een voorsprong tegen Hurley, dat na één zege en vier remises nog ongeslagen was dit seizoen. Pas laat in de wedstrijd wisten de Eindhovenaren die magere marge te vergroten. Fiona Morgenstern, in de rebound na een backhand van Vilar, en Freeke Moes brachten de 3-0 eindstand op het bord.

Bloemendaal verzuimde naast SCHC te komen en mocht zich zelfs gelukkig prijzen dat het aan het thuisduel met Laren nog een punt overhield.

Al na negen minuten keek Bloemendaal tegen een 0-2 achterstand aan en nadat in de slotfase een 3-2 voorsprong was verspeeld, slaagden de Bloemendalers er in de slotminuut via een benutte strafcorner van Demi Hilterman nog in een 4-4 uit het vuur te slepen.

Bloemendaal wint topper bij de mannen

Bij de mannen stonden eveneens de nummer één en twee van competitie tegenover elkaar en ook bij deze topper was Den Bosch van de partij. De Brabanders moesten op bezoek bij Bloemendaal, maar konden de koploper niet in verlegenheid brengen: 3-1.

Al in het eerste kwart nam Bloemendaal afstand dankzij doelpunten van Yannick van der Drift en Roel Bovendeert, die daarmee alweer zijn achtste treffer van het seizoen liet aantekenen voor de landskampioen.

Roel Bovendeert maakte tegen Den Bosch al zijn achtste doelpunt van het seizoen

Strafcorners bleken aan beide ploegen niet besteed. Sterker, na de vijfde misser van Den Bosch koos Bloemendaal als een razende de tegenaanval en kon Van der Drift in de 44ste minuut op aangeven van Jorrit Croon zijn tweede goal van de middag bijschrijven: 3-0.

Den Bosch speelde een verloren wedstrijd, maar slaagde er wel in de sterk keepende Maurits Visser een keer te verschalken. Tijmen Reijenga redde de eer voor de gasten. Kort voor tijd was Sebastien Dockier nog dicht bij een tweede Brabantse treffer, maar zijn push eindigde tegen de lat.

Hurley maakt het Amsterdam lastig

Amsterdam kwam met de schrik vrij bij stadgenoot Hurley, dat na vijf speelronden pas één punt had veroverd. Er leek voor Amsterdam weinig aan de hand toen er na een half uur 0-2 op het scorebord prijkte. Een kwartier later waren de rollen dankzij Matthew Willis (twee strafcorners) en Noam Sheridan evenwel volledig omgedraaid.

Amsterdam rechtte de rug en stelde binnen vijf minuten via strafcorners van Justin Reid-Ros en Tanguy Cosyn alsnog orde op zaken: 3-4.