NOS Nieuws

Leden van vakbond cabinepersoneel verwerpen cao-akkoord KLM

De ledenraad van de vakbond voor cabinepersoneel VNC heeft het cao-akkoord met luchtvaartmaatschappij KLM verworpen. De leden vinden het loonbod van KLM te laag, laat de VNC weten.

Ruim 80 procent van de leden stemde tegen het akkoord. Volgens de ledenraad van de bond is het tijd voor een "goede structurele loonsverhoging", omdat KLM de laatste jaren "enorme winsten" maakt.

Dinsdag bereikte KLM een cao-akkoord met de vakbonden voor grondpersoneel, cabinepersoneel en de piloten. Het akkoord kwam tot stand na drie stakingen van het grondpersoneel, die leidden tot annulering van veel vluchten.

Gemengd gevoel

VNC verliet als grootste bond de onderhandelingstafel toen al met een gemengd gevoel. De bond was niet tevreden met de loonsverhoging, maar wel met de secundaire arbeidsvoorwaarden.

"Maar als de ledenraad ermee instemt, dan is de deal een deal. Als de ledenraad niet akkoord gaat, dan gaan we terug naar de onderhandelingstafel", zei Chris van Elswijk van VNC toen.

Het VNC-bestuur zegt zich nu te beraden over "de te nemen vervolgstappen". Ook andere bonden leggen de deal met KLM nog voor hun leden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl