Calvin Stengs

AZ vergeet zwak Manchester United pijn te doen

AZ heeft ook zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League gelijkgespeeld. Na de 2-2 in Belgrado tegen Partizan werd het in Den Haag tegen een tegenvallend Manchester United 0-0.

Op een volgens United-manager Ole Gunnar Solskjaer dramatisch kunstgrasveld viel er voor rust weinig te genieten. AZ blafte wel, maar beet niet.

Oussama Idrissi dwong, na een wegens buitenspel geannuleerde goal van Myron Boadu, David de Gea na een kwartier spelen tot een redding. Aan de andere kant kreeg Mason Greenwood een vrije schietkans. AZ had fortuin doordat de aanvaller op Ron Vlaar schoot.

De Engelsen, zonder onder anderen Paul Pogba, Anthony Martial en Phil Jones, stelden hevig teleur en werden na rust onder druk gezet door de op een goal jagende Alkmaarders.

Geen penalty voor United

Een handsbal van Brandon Williams werd door de arbitrage als onopzettelijk beschouwd en De Gea moest handelend optreden bij een poging van Owen Wijndal.

In de slotfase kreeg AZ nog enkele kansen, maar De Gea hield Idrissi van scoren af en zag kort daarvoor een inzet van de aanvaller net naast gaan.

Zo bleef het 0-0, ook omdat een claim voor een penalty van invaller Marcus Rashford werd weggewuifd en een andere invaller, Jesse Lingard, vlak voor tijd een mogelijkheid miste.

Half B-elftal

"Voor mijn gevoel was het geen penalty", zei Stijn Wuytens na afloop over het strafschopmoment met Rashford. "Deze wedstrijden zijn de kers op de taart. Ook al komen ze met een half B-elftal, Manchester United is en blijft een grote club."

Omdat Partizan Belgrado met 2-1 won bij FC Astana, staat AZ nu derde in de poule.