Calvin Stengs
NOS Sport

De sport van donderdag bij de NOS

Het is vooral voetbal (Europa League en Oranje-vrouwen) en atletiek op topniveau wat de klok slaat op sportgebied deze donderdag.

Bij de WK atletiek in Doha zijn de meerkampers aan hun tweede en dus laatste dag toe. Pieter Braun is de Nederlandse vertegenwoordiger in het mannenveld, terwijl bij de vrouwen maar liefst drie oranjehemden actief zijn: Anouk Vetter, Nadine Broersen en Emma Oosterwegel.

Hun verrichtingen zijn te zien in het Sportjournaal om 18.45 uur op NPO 1 en in de live-uitzending van 21.30 uur op NPO 3. Ook voor kogelstoter Denzel Comenentia begint het toernooi vandaag. Hij verschijnt in de ring voor de kwalificatieronde.

Wiegman en Europa League

Sarina Wiegman, de bondscoach van de Nederlandse voetbalsters, kijkt in het Sportjournaal vooruit naar de EK-kwalificatiewedstrijd die Oranje morgenavond in en tegen Slovenië speelt.

Bondscoach Sarina Wiegman

Oud-voetballer Rini Coolen vertelt over de Noorse club Rosenborg BK, waar hij sinds vorig jaar werkzaam is. De Noren zijn namelijk om 21.00 uur de tweede tegenstander van PSV in de Europa League.

Al eerder op de avond, om 18.55 uur, werken AZ en Feyenoord hun tweede duel in dat Europese clubtoernooi af. AZ ontvangt in Den Haag Manchester United en Feyenoord krijgt Porto op bezoek.

De drie wedstrijden zijn op de voet te volgen via het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en via Langs de Lijn En Omstreken dat vandaag al om 19.00 uur begint op NPO Radio 1.

Uitzendingen

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.30 uur Liveblog Europa League NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
21.30 uur WK atletiek NPO 3, NOS.nl en NOS-app
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl