Mark van Bommel heeft geleerd van het treffen met Haugesund
NOS Voetbal

Sentimenten tellen niet voor Van Bommel: 'We zijn vijftien jaar verder'

Trainer Mark van Bommel is op zijn hoede voor Rosenborg, nadat PSV zich in de voorronden langs de landgenoten van Haugesund had geworsteld. "Ze kunnen gewoon heel goed voetballen."

De Eindhovenaren nemen donderdag (21.00 uur) het in de tweede groepswedstrijd in de Europa League op tegen de kampioen van Noorwegen, na een knappe zege op Sporting in het eerste groepsduel.

De lach is terug in Eindhoven, waar de jongelingen PSV de laatste weken bij de hand nemen. Maar Van Bommel wil niet te hard van stapel lopen. "Wij zijn niet in de situatie dat we zomaar even zeggen dat we gaan winnen."

"Ik heb een paar weken geleden gezegd dat we een brede selectie hebben, dat we per wedstrijd kunnen kijken wie er spelen. Of ik ga wisselen in mijn basisopstelling? Dat zou zomaar kunnen..."

Mark van Bommel in 2004 als speler van PSV tegen Rosenborg

Van Bommel bewaart goede herinneringen aan Trondheim. In 2004 was hij aanvoerder van het PSV dat uiteindelijk de halve finales bereikte in de Champions League. De huidige technisch directeur John de Jong maakte de winnende treffer in het groepsduel met Rosenborg (1-2).

Ziet hij vergelijkingen met het team van toen en nu? Kan er weer wat moois ontstaan in Eindhoven?

"Gaandeweg een seizoen ontstaat zoiets. We hadden destijds een elftal dat zich moest vormen. De formatie hadden we heel snel te pakken, en we speelden heel goed voetbal", blikt hij terug op die tijd.

En parallel ziet Van Bommel vooralsnog niet. Ook Rosenborg-uit is niet meer wat het was. "We zijn vijftien jaar verder. Rosenborg had een heel ervaren ploeg. Veel lange ballen, fysiek sterk. Dat is tegenwoordig niet meer."

Van Bommel: 'Rosenborg een goed voetballende ploeg'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl