NOS Nieuws

Belgische glazenwasser bekent onverwacht nog drie moorden

Een Belgische man die vorig jaar werd opgepakt voor een moord uit 1992 heeft nog drie moorden gepleegd. Dat heeft hij zelf verklaard tegen een onderzoeksrechter. Het gaat om moordzaken uit de jaren 90; voor twee daarvan was hij nog helemaal niet in beeld.

De verdachte, Stephaan D.L., is een glazenwasser uit Antwerpen, schrijven Belgische media. Zeker twee van zijn slachtoffers doodde hij in hun eigen appartement. Van in ieder geval een van hen is bekend dat de glazenwasser werkte bij een gebouw waar zij woonde.

Hij ging gewelddadig te werk. De vrouwen, tussen de 28 en 46 jaar, zijn allemaal gewurgd en verkracht, schrijft Het Laatste Nieuws. In zeker twee gevallen gebruikte hij materiaal dat voorhanden was: een snelbinder en een elektriciteitssnoer.

Meer opgebiecht

De verdachte pleegde de nu opgebiechte moorden in een tijdsbestek van vijf jaar. Het Belgische Openbaar Ministerie had hem al wel in verband gebracht met een moord uit 1997, op een vrouw van 38 uit Antwerpen. Hij zweeg tot nu toe over die zaak, maar gisteren gaf hij bij een verhoor toe dat hij haar heeft gedood. Spontaan biechtte hij toen nog twee moorden op: op een vrouw van 28 uit Oelegem en een vrouw van 46 uit Antwerpen.

Alle zaken waren cold cases. Er kwam beweging in toen Stephaan D.L. twee jaar geleden werd veroordeeld voor diefstal en zijn dna in een landelijke databank werd opgenomen. Vervolgens kon hij worden gelinkt aan de moord uit 1992 en later uit die uit 1997. Het Openbaar Ministerie vervolgt hem nu voor viervoudige moord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl