NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: de Jodenweg, demonstraties in Egypte en het begin van Caloh Wagoh

In de jaren 40 legden ruim 300 Joodse dwangarbeiders in het dorpje Rouveen een weg aan. Het heette de Afschuttingsweg, maar de meeste mensen kenden alleen de geuzennaam de Jodenweg. Afgelopen donderdag werd er een nieuw straatnaambord onthuld met die naam.

De laatste tijd zijn er geregeld berichten over demonstraties in Egypte. Een Nederlander werd gearresteerd omdat hij met een drone beelden maakte. De autoriteiten dachten dat hij beelden van protesten wilde maken. Hij werd beschuldigd van spionage. Deze week werd hij vrijgelaten. In de podcast vertelt journalist Mounir Samuel over hoe het is om te demonstreren in Egypte.

En motorclub Caloh Wagoh begon ooit in de jaren 80 als een breakdancecollectief. Hoe die transitie is verlopen, vertelt criminoloog Robby Roks van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij promoveerde op de Haagse straatbende The Crips, waar Caloh Wagoh uit is voortgekomen.

Onze podcasts:

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

De Dag: Elke werkdag hoor je bij De Dag gesprekken die nét even verder graven, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen.

De Weerman: iedere zaterdag duiken weerman Peter Kuipers Munneke en Fleur Wallenburg in een opvallend weerfenomeen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: Elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

NOS Voetbalpodcast: iedere maandag nemen voetbalcommentatoren de week door, met anekdotes van experts en vooruitblikken op komende wedstrijden.

NOS Formule 1-podcast: Amber Brantsen neemt met oud-coureur Jan Lammers en verslaggever Louis Dekker iedere maandag na een Grand Prix de race door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl