Veel zwarte rook bij brand in loods Ridderkerk
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Grote brand in bij timmerbedrijf Ridderkerk onder controle

De brand, die rond het middaguur uitbrak bij een timmerfabriek In Ridderkerk, is onder controle. Het vuur ontstond in een loods en sloeg daarna over naar een tweede loods. De vlammen sloegen uit het dak en ook waren er harde knallen te horen, naar later bleek van exploderende gasflessen.

"Het was een enorme dreun, je voelde het echt in je buik. Brandende stukken vlogen tientallen meters de lucht in", zei een van de omstanders tegen RTV Rijnmond.

Een toerit van de A15 richting Ridderkerk was vanwege de rook enige tijd afgesloten. Ook werd er een NL-Alert verstuurd.

Zwarte rook van de brand is tot in de wijde omgeving te zien:

Uitslaande brand in Ridderkerk

Beide loodsen moeten als verloren worden beschouwd. Een nabijgelegen woonhuis bleef gespaard. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Tegen RTV Rijnmond bevestigt de brandweer dat er asbest in het dak zat. Dat is in de directe omgeving van de loods neergeslagen, maar levert verder geen gevaar op voor de volksgezondheid.

Bij de brand kwam veel rook vrij en daarom ging er een waarschuwing uit om ramen en deuren dicht te houden. Inmiddels mag alles weer open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl