Het Khalifa International Stadium in Doha waar de WK atletiek worden gehouden
NOS Sport

De sport van vrijdag bij de NOS

De WK atletiek beginnen in Doha. Het evenement duurt tot en met zondag 6 oktober en is dagelijks te zien bij de NOS via extra uitzendingen. Verder vandaag: de WK wielrennen, WK windsurfen en het eredivisieduel FC Emmen-ADO Den Haag.

Het atletiek speelt zich met name in de avonduren af. Om 22.55 uur begint onze WK-uitzending op NPO 3, NOS.nl en in de NOS-app. Die duurt tot 1.35 uur 's nachts. Gregory Sedoc is in de studio als analyticus.

Op de eerste dag in Doha komen drie Nederlanders in actie: polsstokhoogspringster Killiana Heymans, Nick Smidt op de 400 meter horden en Taymir Burnet die zich via een voorronde moet zien de plaatsen voor de series van de 100 meter.

WK atletiek live bij de NOS

Bij de WK windsurfen op het Italiaanse Gardameer draait Nederland bovenin mee. Bij de vrouwen is Lilian de Geus hard op weg wereldkampioene te worden. In het Sportjournaal (om 18.45 uur op NPO 1) een reportage over haar.

WK wielrennen

Bij de WK wielrennen in Yorkshire is morgen de wegwedstrijd bij de vrouwen. Marianne Vos is weer helemaal terug en kan voor de vierde keer wereldkampioene worden. In het Sportjournaal blikken we met haar vooruit.

Tot slot het voetbal. De vrijdagavondwedstrijd in de eredivisie is dit keer FC Emmen-ADO Den Haag. Een samenvatting van dat duel is te zien in de voetbaluitzending om 22.20 uur op NPO 1.

De wedstrijd is vanaf 20.00 uur ook te volgen in het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app, dat al vanaf het middaguur actief is om alle persconferenties en wetenswaardigheden richting het komende eredivisieweekend te belichten.

Uitzendingen

Tijd Wat Waar
12.00 uur Liveblog eredivisie 'Warming-up' NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.00 uur Liveblog FC Emmen-ADO Den Haag NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.20 uur Eredivisie op vrijdag NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2
22.55 uur WK atletiek NPO 3, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl