NOS Voetbal

Stam neemt ongelukkige Senesi in bescherming: 'Proces van wennen'

Stam: 'We komen zeker goed weg met een gelijkspel bij FC Emmen'

Jaap Stam heeft het na het zwaarbevochten gelijkspel bij FC Emmen (3-3) opgenomen voor Marcos Senesi. De Argentijn debuteerde uiterst ongelukkig bij het zwalkende Feyenoord.

"Dat heb je als je uit een andere competitie komt. Dit is het proces van wennen", zei de Feyenoord-trainer over de nieuwkomer, waarvoor liefst 7 miljoen euro werd neergeteld. "We gaan rustig met hem beginnen."

Stam roemde de linkspoot vooral om zijn voetballende kwaliteiten en hoopte dat Feyenoord zich met hem in de ploeg na rust zou herpakken. Maar hij zag dat de verdediger op het kunstgras in Emmen geen moment de kans kreeg in zijn spel te komen.

'Alle zeilen bijzetten'

De Rotterdammers verzuimden in de openingsfase weg te lopen bij Emmen, na een snel verkregen 2-0 voorsprong. Door de Drentse wederopstanding liep Feyenoord zelfs bijna tegen zijn eerste competitienederlaag aan.

"Met alle respect voor wat Emmen gebracht heeft, we geven ze ook de gelegenheid dat te doen. Uiteindelijk moet je alle zeilen bijzetten en komen we zeker goed weg met een gelijkspel."

Toornstra: 'Zo’n uitslag had niet mogen gebeuren'

Invaller Jens Toornstra tekende voor de 3-3. De middenvelder is op de terugweg na een blessure, maar beleefde weinig vreugde aan zijn treffer.

"Zo'n uitslag had niet mogen gebeuren. Met de kwaliteiten die wij hebben, moet je die wedstrijd gewoon met 3-0, 4-0 winnen", meende Toornstra.

Met vier gelijke spelen uit de eerste zes duels is de competitiestart teleurstellend, al is Feyenoord nog wel ongeslagen in de eredivisie. Donderdag komt AZ naar De Kuip, één van de clubs die dit seizoen een aanval wil plegen op de derde plaats.

Twee gezichten

"Het is aan de ene kant lekker dat die wedstrijd snel komt, maar voor het vertrouwen was ik hier liever met een overwinning van het veld gestapt", aldus Toornstra.

Stam baalt vooral van de twee verschillende gezichten die Feyenoord in Emmen toonde. En het was niet de eerste keer de laatste weken dat zijn elftal plotseling door de ondergrens zakte. Liever kijkt hij echter vooruit. "Tegen AZ kunnen spelers zich weer revancheren."

Jaap Stam ziet Feyenoord al voor de vierde keer in zes duels gelijkspelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl