Hockeytopper Kampong-Bloemendaal eindigt in gelijkspel

De hockeytopper tussen Kampong en Bloemendaal, de finalisten van de hoofdklasse van vorig seizoen, is geëindigd in 2-2.

Topper tussen nieuwe namen Kampong en Bloemendaal onbeslist

Kampong, dat afgelopen transferperiode internationals Jonas de Geus en Terrance Pieters binnenhaalde, kwam snel op voorsprong. Op de valreep van het eerste kwart schoot Jasper Luijkx de bal langs keeper Maurits Visser.

Even later ging het mis bij een strafcorner voor Bloemendaal. Roel Bovendeert probeerde te schieten, maar in plaats van de bal raakte hij het hoofd van Kampong-verdediger Jip Janssen. De strafcornerspecialist moest het veld verlaten met een bebloed hoofd en werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar zijn wenkbrauw moest worden gehecht.

Gelijkmaker

Bloemendaal profiteerde en kwam op slag van rust op gelijke hoogte. Martijn van Grimbergen, een van de nieuwe aanwinsten van Bloemendaal, schoot de gelijkmaker hard binnen. In de tweede helft wist Bovendeert wel de bal te raken. Een snelle uitbraak leverde de 1-2 op.

Nieuwe aanwinst Pieters maakte de gelijkmaker voor Kampong. Uit een strafcorner van Martijn Havenga tikte hij de 2-2 binnen. In de slotfase kreeg Kampong nog drie strafcorners, maar die werden niet meer benut.

6. Amsterdam 3-5 12. Almere 3-0

De hockeysters van Oranje-Rood wonnen met 5-3 van HDM. De ploeg uit Eindhoven had de hele eerste helft weinig te vertellen, maar kwam in het derde kwart ineens op stoom. Met maar liefst vijf doelpunten in één kwart werd een achterstand van 3-0 weggewerkt.

Frédérique Matla, die afgelopen week niet werd opgenomen in de trainingsgroep van het Nederlands elftal, maakte het enige doelpunt voor Den Bosch in het duel met Pinoké (1-0).