Vitesse-Fortuna duurt voor Sittardenaren tien minuten te lang

Bekijk de samenvatting van Vitesse - Fortuna Sittard

Vitesse heeft zich al worstelend langs Fortuna Sittard gewerkt. De zege van de Arnhemmers kwam allesbehalve uit de lucht vallen, maar pas in de laatste tien minuten legden zij de Sittardenaren definitief over de knie: 4-2.

In het Gelredome stonden zowel de spelers als de supporters van Vitesse en Fortuna Sittard voor de wedstrijd stil bij het overlijden van Fernando Ricksen, de oud-speler van Fortuna die afgelopen woensdag overleed aan de gevolgen van ALS.

Enorm spandoek

Daarnaast stond de wedstrijd in Arnhem in het teken van van de herdenking van de Slag om Arnhem die 75 jaar geleden plaatsvond. Naast een enorm spandoek in het stadion, werd in de 75ste minuut van de wedstrijd de tijd genomen voor een eerbetoon aan de veteranen.

Bekijk hier de minuut stilte voor Ricksen en de herdenking van de Slag om Arnhem in het stadion:

Spandoeken voor Fernando Ricksen
    Het enorme spandoek ter nagedachtenis van de Slag om Arnhem
    Airborne-veteranen in Arnhem

De emotionele start van het duel kwam het spel niet ten goede. De ruim 20.000 supporters, onder wie enkele veteranen, zagen geknoei van de Arnhemmers halverwege de eerste helft afgestraft worden door Mark Diemers.

Na rust leek Vitesse de zaken recht te zetten. Na een uur scoorde Tim Matavz de gelijkmaker, maar de ploeg van Leonid Sloetski kwam daarna al snel weer op achterstand door een treffer van Martin Angha.

Vitesse aan kop

Fortuna Sittard mocht daarom lang hopen op een stunt, maar het duel in Arnhem duurde voor de Sittardenaren tien minuten te lang. Luchtmacht Bryan Linssen scoorde binnen twee minuten tweemaal met het hoofd en Matus Bero besliste de wedstrijd in blessuretijd.

Linssen juicht voor eigen publiek

Vitesse gaat dankzij de zege op Fortuna Sittard in het traditionele Airborne-duel aan kop in de eredivisie, maar Ajax en PSV kunnen zondag weer langszij komen.

'We hebben gevochten'

Vitesse-trainer Leonid Sloetski was na afloop trots op zijn elftal. Hij maakte de vergelijking tussen het duel in het Gelredome en de Tweede Wereldoorlog.

"Ook op het veld was het vandaag soms oorlog. We hebben gevochten en ik ben trots op onze veerkracht na de tweede tegentreffer. Het was een dag van herdenking en we hebben vandaag gewonnen voor de veteranen."

Linssen, die een 1-2 achterstand in een 3-2 voorsprong omboog, was 'bijzonder blij' met zijn twee doelpunten met zijn hoofd. "Het was wel echt heel lekker om met twee treffers zo belangrijk te zijn voor het team."

Bekijk hier de reacties van Fortuna-trainer Sjors Ultee en Bryan Linssen na afloop: