Mason Greenwood viert zijn treffer tegen FC Astana
NOS VoetbalAangepast

Manchester United, FC Porto en LASK Linz winnen eerste duel

Manchester United is de Europa League begonnen met een magere zege op FC Astana. In groep L, waar de andere wedstrijd tussen AZ en Partizan Belgrado een 2-2 gelijkspel opleverde, wonnen de Engelsen met 1-0 van de Kazachse ploeg.

Met de 19-jarige Tahith Chong in de basis had United op Old Trafford alle moeite om de Kazachse verdediging te slechten. Uiteindelijk was het een andere jongeling, Mason Greenwood, die een kwartier voor tijd de bevrijdende treffer maakte.

In groep G, de groep van Feyenoord, wist FC Porto in eigen huis met 2-1 te winnen van het Zwitserse Young Boys. Tiquinho Soares was de grote man aan Portugese kant.

De Braziliaan opende na acht minuten de score en tekende na de gelijkmaker van Jean-Pierre Nsame (strafschop) ook voor de 2-1.

  • AFP
    Tiquinho Soares (l) viert samen met Jesus Corona (m) en Luis Diaz de 2-1 tegen Young Boys
  • Reuters
    LASK Linz viert een treffer van James Holland

LASK Linz gaf z'n debuut in de groepsfase van de Europa League glans met een 1-0 zege op Rosenborg. De Oostenrijkers wonnen in het eigen Linzer stadion met 1-0 van de Noorse kampioen dankzij een doelpunt van voormalig AZ- en Sparta-speler James Holland.

Waar PSV en Sporting Portugal de bezoekers in de andere wedstrijd in groep D een waar spektakel voorschotelden, was het duel in Linz vooral een schaakspel waarbij beide ploegen voorzichtig te werk gingen.

Na een hoekschop van Peter Michorl was het de Australische aanvoerder James Holland die zijn lichaam tegen de bal gooide en zo het enige doelpunt van de wedstrijd produceerde.

Kluivert en Lukoki trefzeker

Loedogorets, met Jody Lukoki in de basis, was op eigen veld met 5-1 veel te sterk voor CSKA Moskou. De oud-speler van Ajax, SC Cambuur en PEC Zwolle tekende zelf voor de 2-1.

Ook Justin Kluivert, basisspeler voor AS Roma tegen Medipol Basaksehir, wist het net te vinden. Hij maakte de vierde treffer bij de 4-0 zege van de Romeinen. Eljero Elia zat niet bij de selectie van de Turken.

Eigen doelpunt Vilhena, spektakel bij APOEL-Dudelange

Tonny Vilhena ging in groep C met zijn ploeg FK Krasnodar hard onderuit bij FC Basel, 5-0. De middenvelder die deze zomer overkwam van Feyenoord kende dubbel pech, want hij verzorgde zelf de vierde tegengoal van zijn team.

Antoine Bernier(l) en Mohamed Bouchouar vieren een treffer van Dudelange

De wedstrijd tussen de Cyprioten van APOEL Nicosia en de Luxemburgers van Dudelange in groep A leverde een waar doelpuntenfestijn op.

De Luxemburgers namen op Cyprus een 2-0 voorsprong, zagen APOEL daarna drie keer scoren, maar wisten dankzij doelpunten van Dominik Stolz en Danel Sinani alsnog de winst te pakken.

Arsenal ruim langs Eintracht

In groep F was Arsenal met 3-0 te sterk voor Eintracht Frankfurt. In Frankfurt, waar Bas Dost na 66 minuten spelen naar de kant ging, stond het lange tijd 0-1 bij het duel tussen de verliezend finalist van vorig jaar (Arsenal) en de verliezend halvefinalist van vorig jaar.

Na een rode kaart Dominik Kohr (2x geel) was het verzet van de thuisploeg gebroken en konden de Londenaren via Bukayo Saka en Pierre-Emerick Aubameyang uitlopen naar een ruime zege.

  • NOS
    Uitslagen Europa League 1/3
  • NOS
    Uitslagen Europa League 2/3
  • NOS
    Uitslagen Europa League 3/3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl