Erik ten Hag

Ten Hag voor nieuw CL-avontuur: 'Overtuigd van onszelf, lopen nergens voor weg'

Ajax-trainer Erik ten Hag beseft dat zijn ploeg dinsdag in de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League, tegen Lille, als favoriet begint, maar tezelfdertijd laat hij weten moeilijk een reële inschatting te kunnen maken van de krachtsverhoudingen.

"Het is nog te vroeg in het seizoen om conclusies te trekken", zegt Ten Hag als hij geconfronteerd wordt met de statistieken van de Franse opponent. Lille verloor zijn twee competitieduels op vreemde bodem, zonder zelfs een doelpunt te maken.

"We zullen weer een heel hoog niveau moeten halen om een goed resultaat te kunnen boeken", meent Ten Hag, die geen boodschap heeft aan de kritiek op het spel van zijn ploeg in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Vooral verdedigend oogde Ajax zaterdag voor rust instabiel.

Ten Hag beseft dat het verwachtingspatroon in Amsterdam hoog ligt, na de halvefinaleplaats in de Champions League van vorig jaar. Maar die druk is volgens de trainer geen probleem voor hem en zijn spelers. "We zijn overtuigd van onszelf, we lopen nergens voor weg."

Zoon van George Weah

Tegenstander Lille werd afgelopen seizoen tweede in Frankrijk en verloor net als Ajax een paar belangrijke spelers. Steunpilaren als Pepe (Arsenal), Rafael Leão (AC Milan) en Thiago Mendes (Olympique Lyonnais) werden voor vele miljoenen weggehaald door de concurrentie.

In hun plaats kwamen onder anderen Renato Sanches (Bayern München), Yusuf Yazici (Trabzonspor) en Timothy Weah (Paris Saint-Germain), zoon van voormalig wereldvoetballer van het jaar George Weah. Die laatste is echter geblesseerd en zal niet zijn opwachting maken. Het zal weinig veranderen voor Ajax.

"Er zitten Portugese en Afrikaanse invloeden in. Maar we zijn erop voorbereid", aldus Ten Hag, die nog niet rekent op de van blessures herstellende Noussair Mazraoui, Carel Eiting en Donny van de Beek.

Bekijk hieronder het gesprek van Erik ten Hag met verslaggever Joep Schreuder:

Ten Hag: 'We weten alles van Lille wat we moeten weten'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl