FC Twente blijft verbazen; derde plaats na zege bij Fortuna Sittard

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - FC Twente

FC Twente blijft zijn uitstekende seizoensstart voortzetten. De Tukkers van trainer Gonzalo García wonnen met 3-2 de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard en zijn na zes duels nog ongeslagen.

Twente leidde halverwege de eerste helft al met 2-0. Na een mooie pass van Aitor Cantalapiedra scoorde Keita Nakamura en even later haalde Javier Espinosa verwoestend uit.

Nakamura miste daarna twee kansen op de 3-0 en kreeg vlak voor rust op aanraden van de VAR rood voor een wilde tackle.

Drommel over 'flow' FC Twente: 'Dit is zo lekker'

Fortuna zette daarna aan en Joël Drommel voorkwam met een sublieme redding een goal van Mark Diemers. Uit een counter zorgde Giorgi Aboerjania voor 3-0.

Ondanks een eigen doelpunt van Twente-aanvaller Haris Vuckic en een late treffer van Amadou Ciss werd het niet meer spannend.

Michael Pinto van Fortuna kreeg in de slotfase ook een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Rafik Zekhnini.