Jetro Willems zet Newcastle United op voorsprong
NOS VoetbalAangepast

Wereldgoal Willems op Anfield, maar Wijnaldum en Van Dijk lachen het laatst

Liverpool heeft na vijf wedstrijden nog steeds de maximumscore in de Premier League. Na een vroege tegentreffer, een wereldgoal van Jetro Willems, wist de thuisclub de schade eenvoudig te repareren tegen Newcastle United (3-1).

Basiskrachten Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum werden bij de 'Reds' al na zes minuten in verlegenheid gebracht door 22-voudig international Willems, die met dit soort hoogstandjes solliciteert naar een terugkeer in Oranje.

De linksback stuurde met een kapbeweging Trent Alexander-Arnold het bos in, om daarna met rechts verwoestend hard in de verre kruising te trappen.

Sadio Mané had de verhoudingen met twee goals voor rust alweer hersteld, waarbij hij overigens flink werd geholpen door zwak ingrijpen van keeper Martin Dubravka. Mohamed Salah was in de tweede helft het eindstation van een prachtige aanval, waarmee het duel meteen van alle spanning was ontdaan.

Georginio Wijnaldum, Mohamed Salah en Roberto Firmino vieren de 3-1 van Liverpool

Spurs en Chelsea winnen ruim

Tottenham Hotspur en Chelsea leken op voorhand een lastige middag tegemoet te gaan, maar niets bleek minder waar. Crystal Palace kwam als de nummer vier op bezoek bij Spurs, maar kon die status geen moment waarmaken.

Twee treffers van Son Heung-Min, een van Erik Lamela en een ongelukkige eigen goal van Patrick van Aanholt zorgden voor rust al voor de latere 4-0 eindstand.

Het geplaagde, piepjonge Chelsea zou een perfecte prooi zijn voor Wolverhampton Wanderers, maar de Wolves kregen thuis te maken met de Tammy Abraham-show.

Tammy Abraham viert een van zijn treffers tegen Wolverhampton Wanderers

Kort voor en na rust maakte de spits drie knappe treffers. Daarnaast wist hij ook eenmaal in zijn eigen doel te scoren. De mooiste treffer was echter de 0-1 van Fikayo Tomori (zwabberbal in de kruising). Ook voormalig Vitesse-speler Mason Mount mocht nog scoren: 5-2.

Manchester United klom naar de vierde plaats dankzij een benauwde 1-0 zege op Leicester City. Marcus Rashford benutte al na acht minuten een penalty en die marge verdedigde United met man en macht tot aan het einde van de wedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl