De brandweer zoekt naar mensen onder het puin
NOS Nieuws

Grote explosie in woonwijk Antwerpen, gewonden uit puin gehaald

In een woonwijk in Antwerpen is een zware explosie geweest. Drie woningen zijn volledig verwoest en veel andere panden in de omgeving zijn beschadigd. Vrij snel na de ontploffing konden twee mensen uit het puin worden gehaald. Een van hen is alweer ontslagen uit het ziekenhuis. Hoe het tweede slachtoffer eraan toe is, is niet bekend.

Vanmiddag is ook een derde slachtoffer levend onder het puin vandaan gehaald en overgedragen aan de medische diensten. Volgens de VRT is de toestand van dit slachtoffer stabiel. De hulpdiensten zoeken nog naar één vermiste persoon. Het is niet duidelijk of die onder het puin ligt of niet in een van de woningen aanwezig was.

De explosie was vanmiddag om 12.20 uur in het Antwerpse district Wilrijk. Op beelden is een flinke ravage te zien. Ramen en deuren zijn weggeblazen en garagedeuren en rolluiken zijn beschadigd. Omwonenden worden opgevangen in een buurtcentrum.

Een politiewoordvoerder over het reddingswerk:

Brandweer redt mensen uit puin na explosie in Antwerpen

Over de oorzaak van de explosie is officieel nog niets bekendgemaakt. Volgens de VRT was op het moment van de ontploffing een waterzuiveringsbedrijf bezig met werkzaamheden in de straat. Ook werd aan straten gewerkt.

Burgemeester Bart de Wever van Antwerpen spreekt op Twitter over een gasexplosie. Ook andere buurtbewoners zeggen tegen Belgische media dat ze gas hebben geroken.

Het gasbedrijf zegt vandaag niet actief te zijn geweest in de buurt. Wel werd 22 augustus een klein gaslek hersteld en de aansluiting met een van de getroffen huizen vernieuwd. Volgens het bedrijf waren de drukproeven, verplichte testen om te controleren of het werk correct en veilig is uitgevoerd, daarna succesvol.

In de buurt van de plek van de explosie ligt een school. De leerlingen zijn overgebracht naar een ander gebouw. Van de school zelf zijn een paar ruiten gesneuveld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl