Barcelona viert de goal van Fati

Treffer 16-jarige Fati helpt Barça niet langs Osasuna

FC Barcelona is voor de tweede keer in drie duels in de Primera División tegen een zeperd aangelopen. Bij Osasuna uit Pamplona bleef het steken op 2-2.

Zonder Lionel Messi, maar met Frenkie de Jong als linkermiddenvelder, heeft Barcelona zijn draai nog niet gevonden. Dat bleek ook nu: in de dramatische eerste helft kwam het voor de derde keer achter (een heerlijke volley van Roberto Torres) en loste het zelf geen enkel schot op doel.

Dankzij een 16-jarig wonderkind leek het na rust toch nog goed te komen. Uit het niets kopte invaller Ansu Fati (16 jaar en 304 dagen) fraai de 1-1 binnen.

De aanvaller uit Guinee-Bissau werd zo de jongste maker van een competitiedoelpunt in de historie van Barcelona.

Een andere invaller, Arthur, krulde even later de 2-1 binnen. De Braziliaan, die zijn eerste speelminuten dit seizoen kreeg, kreeg de bal nadat Sergio Busquets de bal had veroverd op de rand van de vijandige zestien.

Osasuna gaf niet op, ging op zoek naar de gelijkmaker en Frenkie de Jong, die opnieuw een onopvallende wedstrijd speelde, ontsnapte zelfs aan zijn tweede gele kaart nadat hij zijn arm iets te veel gebruikte bij een luchtduel.

De Jong werd uit voorzorg naar de kant gehaald, maar niet nadat opnieuw Torres de verdiende gelijkmaker had laten aantekenen. Torres deed dat uit een strafschop, na hands van Gerard Piqué.