In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Huis in Drunen zit onder de olie: 'Het gaat er niet vanaf'

Waar het vandaan komt weet niemand, maar sinds zondagochtend zit het huis van Corné Klerkx in Drunen helemaal onder de olie. De schade loopt volgens de bewoner in de duizenden euro's.

"Ik deed 's ochtends de voordeur open en de olie liep zo de gang in", zegt Klerkx tegen Omroep Brabant. De voorgevel van zijn huis, de oprit en auto zitten er allemaal helemaal onder. Zowel de bewoner als de politie denken dat de olie uit de lucht is gevallen, want onder het afdak van het huis zit niks.

"Het eerste wat in me opkwam, was dat er ergens een vliegshow moet zijn geweest", zegt Klerkx.

Een dag later laat Klerkx aan een verslaggever van Omroep Brabant zien waar de olie allemaal op zijn huis zit:

Huis Drunen onder de olie: 'Het was zo verschrikkelijk veel'

Het gaat volgens Klerkx om zeker twintig liter olie. Om te voorkomen dat het in de stenen trekt, heeft hij in overleg met de verzekeringsmaatschappij een aantal bedrijven ingeschakeld om de boel schoon te maken. Maar dat mocht niet baten.

"Drie mensen zijn hier tot een uur of halfacht met man en macht bezig geweest, maar het gaat er dus niet af", zegt Klerkx. De bedrijven maakten gebruik van verschillende apparaten en chemische middelen om het vette goedje te verwijderen.

De Drunenaar wil nu een expert inhuren om verdere schade aan zijn woning te beperken. "De schade loopt nu al in de duizenden euro's en ik moet maar afwachten wat de verzekeraar hiermee doet."

  • Corné Klerkx
  • Corné Klerkx
  • Corné Klerkx
  • Corné Klerkx

Advertentie via Ster.nl