De speelsters van FC Twente vieren het doelpunt van Suzanne Giesen

Twente, PSV en ADO scoren erop los bij opening eredivisie vrouwen

Landskampioen FC Twente is het nieuwe seizoen van de eredivisie vrouwen begonnen met een klinkende zege op Excelsior Barendrecht. In eigen huis won de ploeg van trainer Tommy Stroot met 4-0.

De Belgische aanwinst Davinia Vanmechelen tekende na iets meer dan een kwartier spelen voor de openingstreffer waarna Bente Jansen (2x) en Suzanne Giesen in de tweede helft de score opvoerden naar 4-0.

Die uitslag had ADO Den Haag op bezoek bij PEC Zwolle ook neer kunnen zetten, ware het niet dat de Haagse ploeg de bal twee keer in eigen doel werkte. Uiteindelijk werd er met 4-2 gewonnen.

Ook PSV maakt er vier

PSV wist ook vier keer het net te vinden in de uitwedstrijd bij sc Heerenveen, 1-4. De thuisploeg nam na een kwartier spelen nog wel brutaal de leiding via een vrije trap van Melanie Bross, maar een minuut later maakte Jeslynn Kuijpers alweer gelijk voor de Eindhovenaren.

Joëlle Smits zette haar ploeg tien minuten later op een 2-1 voorsprong waarna Sara Yüceil en wederom Smits de zege in de tweede helft veiligstelden.

Zondag wordt de laatste wedstrijd van de eerste speelronde afgewerkt. VV Alkmaar ontvangt dan in eigen huis Ajax