Dylan Vente tijdens zijn presentatie bij RKC
NOS Voetbal

Feyenoord laat Vente op huurbasis naar RKC vertrekken

Dylan Vente speelt de rest van het seizoen op huurbasis bij RKC. De 20-jarige spits komt over van Feyenoord, waar zijn kans op speeltijd niet groot was. Vente heeft bij Feyenoord nog een contract tot medio 2022.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC reageert verheugd op de komst van Vente: "Met Dylan hebben we een speler in huis gehaald die ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat ervaring heeft op eredivisieniveau."

"Bij Feyenoord heeft hij laten zien over veel potentie te beschikken. Hij is een veelzijdige spits, die bij ons de kans krijgt om zich nog verder te ontwikkelen", aldus Van Mosselveld.

Vente kwam dit seizoen alleen in de eerste competitiewedstrijd tegen Sparta (2-2) in actie namens Feyenoord. Na een uur moest hij toen geblesseerd het veld verlaten.

Spits

Met het vertrek van Vente lijken de opties in de spits voor trainer Jaap Stam dun te worden. Feyenoord wacht nog altijd op het herstel van Nicolai Jørgensen. De Deen kampt al langere tijd met een knieblessure waardoor hij dit seizoen nog niet in actie kwam. De laatste wedstrijden fungeerde Steven Berghuis en Luciano Narsingh als spits.

Anders Dreyer

Ook sc Heerenveen roerde zich op de transfermarkt. De Friese club heeft aanvaller Anders Dreyer aan de selectie toegevoegd.

De 21-jarige Deense jeugdinternational wordt voor een seizoen gehuurd van Brighton & Hove Albion. Dreyer maakte vorig jaar de overstap van Esbjerg naar Engeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl