De Gelredome
NOS Sport

De sport van vrijdag bij de NOS

Veel voetbal en wielrennen vandaag op het menu. Zo wordt er onder andere vooruitgeblikt op de derde speelronde in de eredivisie, maar ook teruggeblikt op de Europa League-duels van PSV, AZ en Feyenoord.

Alle drie de Nederlandse ploegen wisten donderdagavond de play-offs in Europa te bereiken en moeten volgende week de laatste horde nemen richting de groepsfase.

In het Lunchjournaal om 13.00 uur op NPO 1 zijn samenvattingen en reacties te zien van de duels.

Eredivisie

Vitesse en PEC Zwolle trappen om 20.00 uur in Arnhem de derde speelronde in de eredivisie op gang. De wedstrijd is live te volgen bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 en in het liveblog op NOS.nl en de NOS-app.

Een samenvatting van het duel is te zien in Eredivisie op Vrijdag en op NOS.nl en in de app. De uitzending op NPO 1 begint om 22.25 uur.

Sam Bennett won al twee etappes in de BinkBank Tour

De BinckBank Tour gaat vandaag verder met de vijfde etappe. De renners vertrekken net over de grens vanuit Riemst om vervolgens na 191,4 kilometer aan te komen in Venray. De etappe is relatief vlak en beidt dus kansen voor de sprinters.

De etappe is live te volgen vanaf 15.00 uur op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. Een samenvatting is te zien in het Sportjournaal op 18.45 uur op NPO 1.

Daarin ook aandacht voor de EK hockey, die vandaag beginnen in Antwerpen. De Nederlandse mannen én vrouwen komen zaterdag voor het eerst in actie en hoe ze zich voorbereiden is te zien in een reportage.

Uitzendingen van vrijdag 16 augustus

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
15.00 uur BinckBank Tour: etappe 5 NPO 1, NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.25 uur Eredivisie op Vrijdag NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.30 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl