Het schot van PSV'er Cody Gakpo wordt gekraakt
NOS Voetbal

PSV scoort niet tegen Haugesund, maar bereikt wel Europese play-offs

PSV is doorgedrongen tot de play-offs van de Europa League, maar met veel glans ging dat niet gepaard. De 0-0 in eigen huis tegen FK Haugesund was toereikend voor de Eindhovenaren na de gelukkige 1-0 zege van vorige week in Noorwegen. De teleurstelling over het uitblijven van treffers overheerste echter, vooral bij het thuispubliek.

PSV trachtte in het Philips Stadion meteen de regie in handen te nemen tegen de nummer negen van Noorwegen en dat leidde al snel tot een kans voor Bruma, die door doelman Helge Sandvik van Haugesund onschadelijk werd gemaakt.

Hoewel de thuisploeg sterker bleef, duurde het tot de 32ste minuut voordat het weer gevaarlijk werd voor het vijandelijke doel. Bruma speelde Donyell Malen aan die zich vervolgens behendig vrijspeelde, maar vervolgens hard in het zijnet schoot. Even later stuitte Denzel Dumfries op de alerte Sandvik.

Donyell Malen schiet in kansrijke positie, maar treft het zijnet

Met Jordan Teze als vervanger van de geblesseerd geraakte rechtsback Dumfries zette PSV na rust de jacht op de lucht gevende 1-0 voort en de in de basis begonnen Cody Gakpo was er met een gekruld schot al snel dichtbij. Niet veel later werd na een snelle Eindhovense uitbraak een uithaal van zijn voet gekraakt door een Noors been.

Haugesund treft de paal

Ook invaller Mohamed Ihattaren ontbeerde het nodige geluk. De vervanger van de trekkenbenende Bruma stond een kwartier voor tijd aan het eind van een vlotlopende PSV-aanval, maar doelman Sandvik kreeg nog net zijn hand tegen de schuiver in de verre hoek.

PSV kreeg bijna de rekening gepresenteerd. Eerst kopte de ingevallen spits Martin Samuelsen rakelings naast en kort daarop bood de oud-speler van VVV-Venlo Bruno Leite een bijna niet te missen kans. De middenvelder van Haugesund deed het toch: hij raakte vol de paal.

PSV-coach Mark van Bommel tracht zijn spelers bij de les te houden

In de slotfase kwam de Noorse sluitpost bij een hoekschop mee naar voren. In de tegenaanval probeerde Steven Bergwijn vanaf grote afstand de bal in het door Sandvik verlaten doel te krijgen, maar zijn schot miste net genoeg snelheid.

Een treffer had een fluitconcert van het teleurgestelde thuispubliek wellicht kunnen voorkomen.

Bekijk hieronder de reacties van trainer Mark van Bommel, Nick Viergever en Pablo Rosario na de wedstrijd:

PSV treft nu in de play-offs het Cypriotische Apollon Limasol dat afrekende met Austria Wien. De eerste wedstrijd is op 22 augustus in Eindhoven, de return volgt een week later.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl