NOS Nieuws

Roermonds ziekenhuis onder verscherpt toezicht na ruzie in bestuur

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond staat onder verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Volgens de inspectie zijn er bestuurlijke tekortkomingen nadat de voltallige raad van toezicht vorige maand was opgestapt.

De raad van toezicht en de raad van bestuur bestaan nu elk uit een persoon, meldt 1Limburg. De inspectie noemt dat "een kwetsbare bestuurlijke situatie" en stelt het ziekenhuis daarom voor een half jaar onder verscherpt toezicht.

Het Laurentius Ziekenhuis meldde op 12 juli dat een conflict met de raad van bestuur aanleiding was voor het aftreden van de raad van toezicht. Die heeft inmiddels een tijdelijke voorzitter, die op zoek gaat naar nieuwe leden voor de raad van toezicht.

Onaangekondigde bezoeken

Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is goed toezicht cruciaal voor goede zorg. "Het is onbekend hoelang deze kwetsbare situatie zal voortduren. De inspectie wil het herstel van goed bestuur nauwlettend volgen."

Het ziekenhuis moet op 19 augustus een plan hebben ingediend om de bestuurlijke problemen op te lossen en moet hier elke twee maanden een update van geven. Tijdens de ondertoezichtstelling kan de inspectie ook aangekondigde en onaangekondigde bezoeken brengen aan het Roermondse ziekenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl