De Nederlandse volleyballers willen op het OKT een ticket voor de Spelen van Tokio pakken
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

Een volle sportzondag bij de NOS, met onder meer vijf eredivisieduels, de dag des oordeels voor de Nederlandse volleyballers en de wegwedstrijd voor de mannen bij de EK wielrennen.

De tweede speelronde in de vaderlandse voetbalcompetitie kent, evenals vorige week, een wedstrijd om 20.00 uur: PSV-ADO Den Haag. Dit duel is live te volgen via ons blog op NOS.nl en in de NOS-app. Een samenvatting is te zien in Studio Voetbal (22.05 uur, NPO 1), op NOS.nl en in de app.

De vier wedstrijden die eerder op de dag worden gespeeld zijn ook te volgen via ons liveblog en via Langs de Lijn op NPO Radio 1. De samenvattingen van die duels zijn, zoals vertrouwd, te zien in Studio Sport om 19.00 uur op NPO 1 en ook op NOS.nl.

  • NOS
    Uitslagen eredivisie
  • NOS
    Stand eredivisie per 10-8

In Studio Voetbal (22.08 uur, NPO 1) wordt de afgelopen voetbalweek weer besproken. Aan tafel bij presentator Sjoerd van Ramshorst zitten Rafael van der Vaart, Pierre van Hooijdonk, Theo Janssen en Kees Jansma.

Ticket voor Tokio?

Voor de Nederlandse volleyballers is het erop of eronder op het olympisch kwalificatietoernooi in Ahoy, Rotterdam. Bij winst op grootmacht Verenigde Staten, de nummer 2 van de wereld, is deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar een feit.

Het lijkt een schier onmogelijke klus, maar na winst op Zuid-Korea en België, eerder dit weekend, is er hoop. Of Oranje de klus ook klaart, is vanaf 16.00 uur live te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Sport op twee wielen

Eerder op de dag vindt in Alkmaar bij de EK wielrennen de wegwedstrijd voor de mannen plaats. Met aan de start onder anderen sprintkanonnen Dylan Groenewegen, Elia Viviani en Mark Cavendish.

Grijpt Dylan Groenewegen vandaag de Europese titel?

Het laatste onderdeel van de Europese kampioenschappen voor de wielrenners en -rensters in Nederland is vanaf 14.00 uur live te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Nieuwe raceklasse

Verder vandaag: de MotoGP in Oostenrijk en de laatste race in de W Series op Brands Hatch in Groot-Brittannië. Kan coureur Beitske Visser de wereldtitel veroveren in de nieuwe raceklasse voor vrouwen? Samenvattingen van de races zijn te zien in Studio Sport om 18.10 uur op NPO 1.

Uitzendingen en liveblogs

12.00 uur Liveblog eredivisie NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Studio Sport: wielrennen en volleybal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
18.10 uur Studio Sport regulier NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.05 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl