Harry Kane viert zijn doelpunt tegen Aston Villa

Spurs vechten zich dankzij Kane terug tegen Villa, Manchester City haalt uit

Mede dankzij twee late doelpunten van Harry Kane heeft Tottenham Hotspur ternauwernood puntenverlies voorkomen in de thuiswedstrijd tegen Aston Villa.

Villa promoveerde vorig jaar, na drie seizoenen in de Championship te hebben gebivakkeerd, naar de Premier League.

Al na negen minuten spelen werd de comeback van de 144 jaar oude club opgeluisterd met een doelpunt. John McGinn reageerde attent op een diepe bal van collega Tyrone Mings, zag Danny Rose uitglijden en schoot de bal in de verre hoek.

Villa blijkt taaie ploeg

Villa hield daarna lang stand, maar de ploeg van Anwar El Ghazi had uiteindelijk geen antwoord op de alsmaar toenemende druk van de thuisploeg. Eerst schoot recordaankoop Tanguy N'Dombele in de 73ste minuut van afstand hard raak waarna Harry Kane vijf minuten voor tijd de wedstrijd besliste.

De Engels international had wat geluk met zijn eerste doelpunt, waarbij de bal uit de kluts voor zijn voeten belandde. Zijn tweede doelpunt en de bevrijdende 3-1 maakte hij met een schuiver in de hoek.

Manchester City kent tijdens de eerste speelronde geen enkele moeite met West Ham United

Op papier leek Manchester City eerder op de dag voor een lastige opdracht te staan bij de start van de Premier League, maar de uitwedstrijd tegen West Ham United werd probleemloos tot een goed einde gebracht door de regerend kampioen (0-5).

Bij West Ham United waren de ogen gericht op Sébastien Haller, met een transfersom van vijftig miljoen de grootste aankoop van de flink versterkte thuisclub. Maar de Fransman met het FC Utrecht-verleden kwam er niet aan te pas bij zijn Premier League-debuut.

Manager Manuel Pellegrini kon met West Ham zijn oude club in de eerste helft nog wel redelijk bijbenen, al scoorde Gabriel Jesus desondanks met een handige voetbeweging. Na rust was het al snel gelopen koers, met een hattrick voor Raheem Sterling en een in de herkansing benutte penalty van invaller Sergio Agüero.

VAR

Sinds dit seizoen doet de VAR zijn intrede in Engeland. Waar de videoscheidsrechter tijdens de ouverture van Liverpool tegen Norwich City (4-1) weinig te doen had, drukte hij zaterdag wel zijn stempel door een tweede goal van Jesus af te keuren en de gemiste strafschop van Agüero (te vroeg inlopen) over te laten nemen.

Bij Manchester City maakte oud-PSV'er Angeliño geen deel uit van de wedstrijdselectie. Bayern-target Leroy Sané ontbreekt de komende maanden door een zware knieblessure.