Bauke Mollema in actie in de tijdrit in de Giro d'Italia
NOS Sport

De sport van woensdag bij de NOS

De Europese kampioenschappen wielrennen in Alkmaar beginnen vandaag. Op de eerste dag staat de gemengde ploegentijdrit op het programma. Vanaf 14.30 uur is op NOS.nl en in de NOS-app de koers live te zien.

Voor Nederland komen Bauke Mollema, Koen Bouwman, Ramon Sinkeldam, Riejanne Markus, Amy Pieters en Floortje Mackaij in actie.

Een samenvatting is te zien in het Sportjournaal, dat om 18.45 uur begint op NPO 1. Hierin ook aandacht voor de Nederlandse volleyballers, die komend weekeinde in het Rotterdamse Ahoy gaan strijden om een ticket voor Tokio op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT).

Samenvatting Ajax

Eerder op de dag kijken we nog terug op de wedstrijd van Ajax in de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers speelden gisteren gelijk in het eerste duel met PAOK Saloniki (2-2).

Een samenvatting van de wedstrijd is te zien in het journaal dat om 13.10 uur begint.

Alberda in Langs de Lijn En Omstreken

In Langs de Lijn En Omstreken (NPO Radio 1, 20.30 uur) wordt ook vooruitgeblikt op het OKT voor de volleybalmannen. Te gast in de studio is Joop Alberda, technisch directeur van volleybalbond NeVoBo.

EK hockey

En in het Sportjournaal zijn we ook nog bij de Nederlandse hockeyers, die zich voorbereiden op de EK, die over anderhalve week beginnen in België.

Dat is ook de reden dat hockeyer Jorrit Croon aanschuift bij Langs de Lijn En Omstreken. Hij mist de Europese titelstrijd vanwege een zware schouderblessure.

Uitzendingen 7 augustus

14.30 uur EK wielrennen: gemengde ploegentijdrit NOS.nl, NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.30 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl